Donald Trump compară administrația Joe Biden cu Gestapoul, acuzând instrumentarea politică a justiției

0
Publicat:

Fostul președinte republican, Donald Trump, și-a intensificat atacurile asupra administrației succesorului său democrat, Joe Biden, acuzând-o de manipularea justiției în mod similar cu Gestapoul, poliția politică a Germaniei naziste, au raportat media americane duminică, potrivit AFP.

Trump a comparat administrația Biden cu poliția Germaniei naziste FOTO EPA-EFE
Trump a comparat administrația Biden cu poliția Germaniei naziste FOTO EPA-EFE

Trump a făcut aceste afirmații în timpul unui discurs de 90 de minute, susținut la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida în fața unei audiențe de responsabili și donatori republicani. Înregistrarea audio a discursului a fost furnizată presei de un donator de campanie.

Administrația lui Biden și echipa de campanie au respins vehement acuzațiile lui Trump. Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că Joe Biden își concentrează eforturile pe reunirea poporului american în jurul valorilor democratice și statului de drept, în contrast cu retorica extremistă și teoriile conspirației promovate de Trump.

În loc să facă ecou retoricii consternante a unor fascişti, să ia prânzul cu neo-nazişti şi să alimenteze teorii ale conspiraţiei demistificate care au costat viaţa unor ofiţeri de poliţie curajoşi, preşedintele Biden adună poporul american în jurul valorilor noastre democratice comune şi statului de drept, a transmis Andrew Bates.

În replică, echipa de campanie a lui Joe Biden a descris campania lui Trump ca fiind centrată doar pe furie, răzbunare și minciuni. Anterior, aceștia au emis un comunicat criticând declarațiile candidatului republican, în care au scris: Campania lui Trump se învârte doar în jurul lui, furiei lui, răzbunării lui şi minciunilor lui”.

Donald Trump este vizat de patru proceduri penale separate, inclusiv una în curs de desfășurare la New York, începând cu 15 aprilie. El a repetat denunțurile sale privind o presupusă „vânătoare de vrăjitoare” orchestrată de administrația democrată pentru a-l înlătura din cursa prezidențială.

Casa Albă a negat ferm orice implicare în procedurile judiciare împotriva lui Trump.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite