Trump promite „cea mai mare deportare din istorie“, dacă se întoarce la Casa Albă

0
Publicat:

Fostul preşedinte al SUA şi actualul candidat republican la scrutinul din acest an, Donald Trump, a promis miercuri că va face cea mai mare deportare de migranţi din istoria ţării dacă se va întoarce la Casa Albă după alegerile din 5 noiembrie, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres.

Donald Trump reia promisiunile de campanie FOTO Shutterstock
Donald Trump reia promisiunile de campanie FOTO Shutterstock

"Să permiţi unor milioane şi milioane de oameni, mulţi dintre ei foarte răi, să intre prin graniţa de sud nu este sustenabil. Ei vor distruge ţara. Vom efectua cea mai mare deportare din istorie. Nu avem de ales", a declarat Trump la un miting de campanie la Waukesha, în statul Wisconsin.

Fostul preşedinte l-a acuzat încă o dată pe contracandidatul său, preşedintele democrat Joe Biden, că a aplicat în ultimii patru ani o politică a frontierelor deschise, care a dus la o "invazie" a migranţilor.

Trump a făcut aceste declaraţii la o zi după publicarea unui interviu cu revista Time în care republicanul a detaliat că, dacă va câştiga alegerile din noiembrie, intenţionează să desfăşoare armata pentru a urmări şi reţine migranţii fără acte.

În acelaşi interviu, Trump nu a exclus posibilitatea construirii unor noi lagăre de detenţie pentru migranţi, deşi nu a indicat-o ca o prioritate, dat fiind că planul său este să-i deporteze rapid.

Trump, care a câştigat alegerile în 2016 după ce a promis că va construi un zid la graniţa cu Mexicul, a pus din nou migraţia în centrul campaniei sale, care a devenit una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe alegători.

Republicanul a profitat miercuri de o pauză în procesul penal pe care îl are la New York pentru a face campanie în Wisconsin şi Michigan, unde practic este la egalitate cu Biden în sondaje.

Magnatul newyorkez a vizitat deja aceste două state în aprilie şi a insistat şi cu acel prilej pe problema migraţiei, acuzându-l pe actualul preşedinte că a provocat o "baie de sânge la graniţă".

Administraţia Biden a inversat politica lui Trump care miza pe respingerea imediată a migranţilor şi a lansat programe de permise umanitare pentru cetăţeni din mai multe ţări, limitând în acelaşi timp cererile de azil la graniţă.

Peste două milioane de oameni au fost arestaţi anul trecut când încercau să treacă ilegal graniţa de sud a Statelor Unite

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite