Mike Johnson, amenințat cu destituirea de o apropiată a lui Trump, din cauza votului în favoarea ajutorului acordat Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicana Marjorie Taylor Greene a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va depune o moţiune pentru destituirea preşedintelui Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Mike Johnson, pentru că a susţinut trimiterea de noi fonduri pentru Ucraina, transmite presa străină, preluată de Agerpres.

Marjorie Taylor Greene FOTO EPA EFE
Marjorie Taylor Greene FOTO EPA EFE

Apropiată a fostului preşedinte Donald Trump, Marjorie Taylor Greene l-a acuzat de "trădare" pe colegul său de partid Mike Johnson, potrivit sursei citate.

"Mike Johnson a aderat deplin la modelul comercial respingător al Washingtonului, care constă în a finanţa războaie eterne", a afirmat Greene, într-o conferinţă de presă.

"Aşadar săptămâna viitoare îmi voi depune moţiunea pentru a-l destitui", a spus ea.

Sprijinul pentru Kiev a făcut obiectul unor dezbateri intense în Congres, numeroşi aleşi republicani cerând să nu fie alocate noi fonduri pentru Ucraina, ţară aflată în război cu Rusia.

Orice membru al Camerei Reprezentanţilor poate depune o moţiune pentru destituirea preşedintelui ei.

Mike Johnson, seful republicanilor din Camera Reprezentantilor FOTO EPA
Mike Johnson, seful republicanilor din Camera Reprezentantilor FOTO EPA

Totuşi, pare destul de improbabilă o destituire a lui Mike Johnson, democraţii anunţând marţi că vor vota în mod excepţional, alături de republicanii moderaţi, pentru menţinerea în funcţie a actualului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite