Donald Trump a câștigat primarele republicane din cinci state | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump a câştigat primarele republicane din statele Virginia, Carolina de Nord, Oklahoma, Tennessee şi Maine, aflate în joc în „Super Tuesday”, potrivit analizelor presei americane, informează AFP, scrie Agerpres.

Donald Trump FOTO: Shutterstock
Donald Trump FOTO: Shutterstock

Un număr de 15 state sunt disputate în această mare noapte electorală, iar fostul preşedinte al Statelor Unite speră să excludă definitiv ultima sa rivală, Nikki Haley.

„Super Tuesday” este un eveniment de neratat în politica americană, în cadrul căruia 15 state îşi organizează simultan primarele prezidenţiale.

Din Maine până în California, din Texas până în Virginia, din Alaska până în Alabama, milioane de americani au votat pentru nominalizarea candidaților lor democraţi şi republicani la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

În partea democrată, preşedintele Joe Biden urmăreşte să obţină un nou mandat şi nu se confruntă cu o opoziţie serioasă. Candidaturile a doi democraţi, reprezentantul ales al statului Minnesota Dean Phillips şi autoarea de succes Marianne Williamson nu au pornit un val de entuziasm, în pofida criticilor recurente la adresa vârstei preşedintelui sau a sprijinului acestuia pentru Israel.

Joe Biden a câştigat deja în Vermont, Carolina de Nord, Iowa şi Virginia marţi seara.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite