Angajații Casei Albe în timpul mandatului lui Trump apelau la stimulente pentru a ține pasul, susține revista Rolling Stone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații de la Casa Albă în timpul mandatului lui Donald Trump au primit în mod constant rețete pentru speed (o amfetamină) și Xanax, pentru a putea ține pasul cu ritmul de lucru al fostului președinte american.

Alegeri SUA 2020 Donald Trump vorbeste la Casa Alba pe 4 noiembrie FOTO EPA-EFE / Chris Kleponis

Rolling Stone a comparat vizitele personalului la cabinetul medical al Casei Albe, unde mergeau pentru a li se prescrie diverse medicamente cu „Vestul Sălbatic”.

„Încercați să lucrați pentru el și să nu amestecați pastilele cu alcool”, a spus o sursă anonimă pentru această publicație.  

Într-o altă secțiune, se spune că Casa Albă era inundată de „speed”.

Raportul Rolling Stone merge mai departe, susținând că „angajații aveau acces ușor la stimulente și sedative puternice”. Nici Trump și nici campania sa nu au comentat relatarea Rolling Stone. 

În articol se susține „speed” era prescrisă se rutină „angajaților care aveau nevoie de energie după o zi în care au stat până noaptea târziu, sau doar de un fortifiant pentru a face față încă unei zile la un loc de muncă deosebit de stresant”.

Această amfetamină o lua personalul care lucra la discursurile lui Trump, precum și cel din politica externă, cel care care se ocupa de analiza anchetei procurorului special Robert Mueller, precum și cel care se ocupa de mass-media. 

Medicamente și droguri precum Adderall, fentanil, morfină și ketamina, au fost, de asemenea, menționate într-un raport din ianuarie al Departamentului de Apărare (DOD) privind medicamentele eliberate pe bază de rețetă la Casa Albă. 

Xanax era și el prescris frecvent conform Rolling Stone. Calmantul nu este însă menționat în raportul DOD. 

Doi angajați au dezvăluit că au obținut Xanax de la cabinetul medical și l-au împărțit cu colegii. 

Farmaciştii de la Casa Albă se temeau că vor fi concediaţi dacă nu vor satisface cererile. 

Pe de altă parte, sesiunile de terapie erau descurajate, un angajat dezvăluind că li s-a atras atenția că nu ar trebui să spună ceva care ar putea fi folosit împotriva lor. 

Un alt incident descris de Rolling Stone este unul în care fostul medic de la Casa Albă, devenit congresmen, Ronny Jackson, ia comenzi de medicamente de la angajați în timp ce o asistentă ia notițe. 

„Rolling Stone nu este altceva decât o fițuică liberală folosită ca instrument de propagandă pentru fanii de extremă stângă. Nu se plictisesc niciodată să mintă! Tocmai au publicat un alt articol de succes, îndreptat către administrația Trump și bazat pe surse „anonime”, a reacționat el la publicarea articolulul.

„Jalnic!! Nu mai minți și numește-ți sursele! Dobitocilor!”, a scris congresmenul din Texas. 

Fostul secretar de presă al lui Trump, Stephanie Grisham, a vorbit la moment dat despre natura istovitoare a călătoriilor în străinătate. 

„Cred că orice angajat de la Casa Albă știe că călătoriile în străinătate sunt  istovitoare”.

„Pentru noi, înseamnă a fi într-un avion cu un președinte care nu doarme niciodată, apoi aterizezi într-o țară străină și trebuie să fii treaz și pregătit pentru președinte și alți lideri străini”, a spus ea.  

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite