Cine este autorul carnagiului din statul american Maine. A ucis 22 de persoane și a rănit alte 60 | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Card, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a fost identificat de autorități drept principalul suspect în atacul armat din statul Maine, soldat cu 22 de morți. Bărbatul este căutat în prezent de polițiști, iar motivul acțiunii sale criminale rămâne încă necunoscut.

Robert Card a fost internat într-o instituţie de sănătate mintală timp de două săptămâni în această vară. Nu au fost specificate date privind tratamentul sau starea sa, potrivit cnn.com. În vârstă de 40 de ani, Robert Card se află încă în libertate și ar trebui să fie „considerat înarmat şi periculos”, potrivit Departamentului de Poliţie din Lewiston.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card 4/4/1983 în ceea ce priveşte împuşcăturile în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation din această seară (n.r. – miercuri seară). Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, a transmis poliția într-un comunicat.

Robert Card a ucis 22 de persoane FOTO Profimedia
Robert Card a ucis 22 de persoane FOTO Profimedia

Robert Card este căutat de poliție după ce a deschis focul în mai multe locații din Lewiston, statul american Maine, omorând cel puțin 22 de persoane și rănind alte 60.

Între barul şi salonul de bowling unde au avut loc atacurile distanţa este de circa 6,5 km. Oraşul Lewiston, fost centru al industriei textile, are o populaţie de circ 38.000 şi este situat în comitatul Androscoggin la circa 56 km la nord de Portland, cel mai mare oraş din Maine.

Presa locală semnalase focuri de armă şi la un centru de distribuţie al reţelei de hipermarketuri Walmart, însă aceasta a difuzat ulterior un comunicat în care afirmă că nu a avut loc niciun astfel de incident pe terenurile sale, menţionează Reuters.

Centrul Medical regional din Lewiston a comunicat că "reacţionează la un eveniment cu victime în masă, cu un trăgător în masă" şi coordonează preluarea răniţilor în spitalele din zonă.

Dacă se confirmă numărul de 22 de morţi, masacrul ar fi cel mai sângeros din SUA din ultimii ani. În august 2019, un bărbat a deschis focul cu un pistol mitralieră AK-47 asupra cumpărătorilor dintr-un hipermarket Walmart din El Paso, în statul Texas, omorând 23 de oameni. Procuratura a considerat că atacul a fost motivat de ura împotriva hispanicilor.

În medie, în Maine au loc 22 de omoruri pe an; poliţia statului a consemnat din 2012 până în prezent între 16 şi 29 de astfel de incidente anual.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost informat despre situaţie şi va continua să primească actualizări, a afirmat un oficial din Washington. Biden a discutat telefonic cu guvernatoarea statului Maine, Janet Mills, şi cu reprezentanţi ai statului în Congres - senatorii Angus King şi Susan Collins şi congresmanul Jared Golden.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite