Bradul de Crăciun instalat și decorat în faţa Casei Albe a fost doborât de vânt VIDEO

0
Publicat:

Rafalele puternice de vânt înregistrate la Washington - SUA au doborât marţi bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe, informează site-ul revistei americane People și mai multe posturi americane de televiziune.

„Bradul național de Crăciun a căzut din cauza vântului puternic din Washington, D.C”, a punctat miercuri și Forbes Breaking News în imaginile distribuite pe YouTube.

Bradul era decorat când s-a prăbușit

Potrivit National Park Service (NPS), care administrează Parcul Prezidenţial, bradul de Crăciun, care era deja decorat, a căzut la pământ după o rafală puternică de vânt în jurul orei locale 14, a relatat postul local de televiziune WUSA9, citat de Agerpres.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, s-au înregistrat vânturi care au atins marţi viteza de 65 de km/h în proximitatea Aeroportului Naţional Reagan din Washington.

Bradul era împodobit când s-a prăbușit. FOTO Captura video Fox News
Bradul era împodobit când s-a prăbușit. FOTO Captura video Fox News

Potrivit Fox News, echipe tehnice s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să ridice din nou bradul de Crăciun în poziţie verticală.

Aprindere a luminiţelor din bradul de Crăciun este programată să se desfăşoare joi pe peluza Ellipse, la sud de Casa Albă, conform NPS.

Reprezentanţii NPC au declarat pentru ABC News că „speră” ca evenimentul să poată avea loc aşa cum a fost planificat.

Molidul înalt de 12 metri, ce provine din Pădurea Naţională Monongahela din statul Virginia de Vest, a fost de fapt un înlocuitor pentru bradul de Crăciun original.

Potrivit unui comunicat al NPS, primul copac, care a fost plantat în octombrie 2021, a trebuit să fie îndepărtat pe 11 noiembrie după ce a dezvoltat o ciupercă din cauza căreia acele  devin maro şi încep să cadă.

Pentru a obţine în timp util molidul tăiat pentru acest sezon, NPS a colaborat cu USDA Forest Service, scrie Agerpres

Până în 1973, NPS a folosit copaci tăiaţi pentru brazii de Crăciun de la Casa Albă. Agenţia a precizat în acelaşi comunicat că intenţionează să reevalueze dacă va continua să folosească copaci tăiaţi sau dacă va planta un copac nou după sezonul sărbătorilor de iarnă.

Aniversarea cu numărul 100 a acestei tradiţii anuale

Ceremonia de aprindere a luminiţelor în bradul de Crăciun din acest an este un eveniment important la Casa Albă, întrucât marchează cea de-a 100-a aniversare a acestei tradiţii anuale. Primul eveniment de acest tip a fost celebrat de preşedintele american Calvin Coolidge în 1923.

Ceremonia de joi va fi difuzată de postul CBS Ceremonia de joi va fi difuzată de postul CBS pe 15 decembrie şi va include interpretări live susţinute de Dionne Warwick, Mickey Guyton, Darren Criss şi Samara Joy, printre alţii.

Acces gratuit pentru public

Bradul de Crăciun de la Casa Albă și alţi 58 de brazi mai mici pot fi admirați de publicul general în regim de gratuitate între 1 decembrie şi 1 ianuarie. Luminiţele din aceşti brazi sunt aprinse în fiecare seară, la apusul soarelui.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite