Articol publicitar

Cum să vă păstrați bradul de Crăciun proaspăt și verde

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de copaci naturali au crescut, dar există și alternative sintetice bune.

Foto Unsplash
Foto Unsplash

Nimănui nu-i place un brad de Crăciun uscat, cu ace care cad la cea mai mică atingere. Dar dacă ați cumpărat un brad de Crăciun natural, care este cea mai bună modalitate de a-l păstra verde și sănătos pentru mai mult timp?

Selectați cu grijă bradul

Dacă cumpărați un brad pretăiat de la un magazin de sezon sau de la un alt vânzător de brazi de Crăciun, pipăiți acele: acestea trebuie să fie moi și flexibile.

Acele nu ar trebui să se piardă în mod semnificativ. Dacă sunt uscate, aspre sau se desprind în mână, înseamnă că există o problemă.

Nu vă faceți griji dacă vedeți ace maro lângă trunchiul copacului. Toți copacii, inclusiv coniferele, își pierd o parte din frunze toamna, iar acele pot fi încă atașate în interiorul bradului.

În cazul brazilor pretăiați, întrebați ce lot a sosit cel mai recent și, dacă este posibil, alegeți unul din acel lot. Apoi cereți-i vânzătorului să taie o jumătate de centimetru din capătul trunchiului - sau tăiați-l dumneavoastră acasă.

Decor de Crăciun - oferte

În cazul unui brad bătrân care a fost tăiat, chiar dacă este viu, rășina va coborî și va bloca sistemul vascular care permite apei să urce. Tăierea trunchiului îl va încuraja să absoarbă mai multă apă.

Nu faceți găuri în trunchi în ideea că astfel veți ajuta bradul să absoarbă apa. Acest lucru ar putea cauza putrezirea arborelui, permițând apei să pătrundă în zone în care nu ar intra în mod normal.

Transport în condiții de siguranță

Majoritatea oamenilor care cumpără brazi de Crăciun vor lega arborele de acoperișul mașinii cu frânghii, astfel încât să îl poată transporta în siguranță acasă. Dacă îl legați singur, aduceți o prelată pentru a vă proteja acoperișul mașinii, o mulțime de frânghie sau coarde elastice și foarfeci.

Decor de Crăciun - oferte

Două persoane trebuie să ridice bradul și să-l așeze în centrul plafonului, cu trunchiul orientat spre înainte. Legați-l cu prelungiri de frânghie de mânerele de siguranță interioare ale mașinii și treceți frânghiile peste brad, astfel încât să îl puteți fixa.

Puneți imediat bradul în apă

Indiferent dacă intenționați să lăsați bradul afară pentru câteva zile sau dacă îl aduceți direct în sufragerie, acesta trebuie să fie udat din abundență imediat. Brazii de Crăciun vor absorbi câțiva litri de apă în prima zi.

Gândește-te că dacă ar fi un buchet de flori, nu l-ai lăsa pe masă o zi înainte de a-l pune în vază. La fel se întâmplă și cu bradul de Crăciun. Este destul de disperată după apă, pentru că i s-a îndepărtat sistemul radicular.

Decor de Crăciun - oferte

Ignorați sfaturile de pe internet de a adăuga suc de portocale, vodcă, glicerină, peroxid de hidrogen sau aspirină în apă, sau de a pulveriza ramurile cu fixativ pentru a prelungi durata de viață a bradului dumneavoastră. Nu există nicio dovadă că vreuna dintre aceste strategii funcționează la brazi de Crăciun.

Trebuie doar să vă asigurați că bradul are apă proaspătă în fiecare zi, astfel încât nivelul apei să rămână deasupra bazei pomului. Luați în considerare achiziționarea unei pâlnii de udare pentru a reduce scurgerea și presiunea pe spate.

Dacă pomul se usucă și îi cad acele, ar putea deveni atât de uscat încât să devină un pericol de incendiu.

Utilizați suportul potrivit

Bradul trebuie să se așeze confortabil pe suport. Nu ciopliți niciodată trunchiul pentru a-l pune în suport, deoarece astfel arborele se usucă mai repede. Experții recomandă utilizarea unui suport pentru brazi de Crăciun care poate conține un litru de apă pentru fiecare centimetru de diametru al trunchiului. Umpleți complet rezervorul suportului.

Păstrați-vă bradul la rece

Evitați să amplasați bradul în apropierea surselor de căldură, cum ar fi șemineele, caloriferele sau gurile de aerisire ale instalațiilor de încălzire, și nici nu trebuie să fie expus direct la soare, dacă-l țineți afară. Pentru a încetini procesul de uscare, decorați bradul cu luminițe foarte mici, care nu generează multă căldură, și păstrați camera bradului la o temperatură mai scăzută.

Întotdeauna stingeți luminile bradului atunci când nu veți fi în cameră.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite