Brașovul are din nou un brad uriaș în Piața Sfatului. Efort uriaș și operațiuni dificile pentru transportarea lui FOTO

0
Publicat:

Un brad înalt de 26 de metri va fi pomul de Crăciun din Piața Sfatului din Brașov. Transportul lui din pădure în oraș a fost un proces deloc simplu și destul de costisitor

Montarea bradului din Piața Sfatului din Brașov FOTO Primăria Brașov
Montarea bradului din Piața Sfatului din Brașov FOTO Primăria Brașov

Un brad de 23 de metri și jumătate are Piața Sfatului din Brașov în acest an. Arborele avea în pădure 26 de metri, la vârsta de 73 de ani și va fi cel mai înalt pom de Crăciun din Brașov.

Bradul a fost adus miercuri seara, de pe o pășune proprietate a municipiului Brașov, din zona Stâna Turistică, din apropiere de Poiana Brașov. Pentru tăierea, transportarea şi montarea lui, lucrătorii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au avut nevoie de aproape o zi de muncă și a fost o întreagă desfășurare de forțe în Piața Sfatului pentru ca pomul să fie așezat în locul lui.

Desfășurare de forțe pentru aducerea pomului în oraș

Transportul bradului din pădure până în Piața Sfatului și, apoi, instalarea lui în Centrul Istoric al Brașovului au fost operațiuni extrem de dificile.

În primul rând, trebuie să poți să ajungi la bradul pe care vrei să-l aduci. Trebuie să amenajezi un drum până în locul în care se află, să duci piatră ca să reziste și macaraua să poată cala corespunzător, șaua care-l transportă să poată ajunge până în locul în care se află bradul, după care, în ziua respectivă s-a muncit de la ora 8 dimineața până spre miezul nopții”, a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

De joi dimineața, a început și operațiunea împodobirii pomului cu beteală și globuri. Întreaga operațiune va costa puțin peste 70.000 de lei, însă acesta nu va fi singurul pom de Crăciun din Brașov. Așa cum municipalitatea i-a obișnuit în ultimii ani pe localnici, în șase dintre cartierele orașului vor fi împodobiți alți brazi.

Aceștia nu vor fi la fel de mari, ci vor măsura între opt și zece metri. Astfel, vor fi mai ușor atât de găsit, cât și de tăiat, transportat și montat în cartierele orașului. Brazii vor rămâne în locurile în care vor fi instalați până în prima parte a lunii ianuarie a anului 2024.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite