Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian, în creștere: 62 de morţi în Florida şi în Carolina de Nord

0
Publicat:

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ian, care a lovit săptămâna trecută sud-estul Statelor Unite, a crescut ajungând la cel puţin 62, au anunţat duminică autorităţile, informează AFP, citată de Agerpres.

Uraganul Ian a făcut prăpăd FOTO Captură video
Uraganul Ian a făcut prăpăd FOTO Captură video

Comisia medicilor legişti din Florida a declarat că a confirmat 58 de decese cauzate de uragan, în timp ce guvernatorul din Carolina de Nord a anunţat sâmbătă patru decese. Numărul deceselor anterior în Florida a fost de 44.

Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Statele Unite, a distrus cartiere întregi, linii de înaltă tensiune şi poduri după ce a atins zona de uscat, miercuri, pe coasta de sud-vest a statului Florida. Vânturile puternice şi ploile abundente au inundat mai multe cartiere, iar echipele de salvatori continuă să caute victime.

Operațiuni de căutare a 16 imigranți, suspendate

După ce a traversat Florida, Ian s-a îndreptat către Oceanul Atlantic, însă a lovit apoi ca furtună de categorie 1 Carolina de Sud şi Carolina de Nord.

Duminică, Garda de Coastă a SUA a anunţat că suspendă operaţiunile de căutare a 16 imigranţi daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în timpul uraganului. 

Două persoane aflate în ambarcaţiune au fost găsite decedate, iar alte nouă au fost salvate. Ian, unul dintre cele mai puternice uragane care au lovit vreodată SUA, a distrus cartiere întregi, reţele electrice şi poduri în Florida, miercuri. 

Când a năvălit asupra Floridei, temuta furtună a doborât și stâlpii de înaltă tensiune. În sud, aproape două milioane de oameni au rămas fără curent electric. Mai multe orașe aflate în zona de coastă au ajuns sub apă, iar în Fort Myers, inundaţiile au fost atât de severe încât cartierele s-au transformat în lacuri. Viitura depăşea pe alocuri trei metri.

Președintele Joe Biden a aprobat un ajutorul federal de urgenţă pentru 24 dintre cele 67 de comitate din Florida. În plus, în zonele afectate au fost trimiși 3.000 de membri ai Gărzii Naţionale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite