Biden a spus că Statele Unite şi-au pierdut locul de lider în investiţiile în cercetare şi dezvoltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden, vorbind joi în Carolina de Nord, a cerut mai multe investiţii în cercetare şi dezvoltare, menţionând că Statele Unite şi-au pierdut calitatea de lider, în domeniu. Acum Statele Unite se află pe locul nouă în acest sector, a spus liderul american.

Potrivit şefului statului, Statele Unite obişnuiau să investească „2% din PIB-ul său în cercetare şi dezvoltare”. "Acum investim mai puţin de 1%. SUA era numărul unu în lume în ceea ce priveşte investiţiile în viitor. Acum suntem pe locul nouă în cercetare şi dezvoltare. <...> China în urmă cu trei decenii era pe locul opt şi acum se află pe locul doi. Alte ţări ajung din urmă şi repede", a continuat Biden.

"Putem şi trebuie să schimbăm acest lucru. Nu dăunând altor ţări, ci dezvoltându-ne pe noi înşine", a adăugat el, solicitând, de asemenea, Congresului SUA să adopte un proiect de lege care vizează dezvoltarea domeniului inovaţiei. După cum a subliniat Biden, această iniţiativă legislativă presupune o investiţie de 90 de miliarde de dolari.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite