Bang supersonic la Washington. Două avioane de luptă interceptau o aeronavă înainte de prăbuşirea sa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bang supersonic s-a produs duminică la Washington. Două avioane de luptă au încercat să intercepteze o aeronavă care nu răspundea înainte de a se prăbuşi în statul american Virginia.

Locuitorii capitalei federale a Statelor Unite şi ai suburbiilor acesteia au raportat că au auzit un zgomot asurzitor care a zguduit ferestrele şi pereţii pe kilometri în jur şi a ridicat multe întrebări pe reţelele de socializare.

Aeirnava a fost interceptată de două avioane de luptă FOTO EPA
Aeirnava a fost interceptată de două avioane de luptă FOTO EPA

Cele două avioane de luptă au decolat de la baza Andrews, în Maryland, a declarat un responsabil al Pentagonului, pentru a urmări un aparat descris de Aviaţia civilă americană (FAA) drept o aeronavă uşoară Cessna Citation care s-a prăbuşit apoi într-o zonă muntoasă din sud-vestul Virginiei, arată surse cutate de Agerpres.

Aeronava decolase din Elizabethton, în Tennessee (est), pentru a ajunge la Long Island, New York (nord-est).

Bang supersonic

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că avionul privat s-a întors după ce a ajuns la destinaţie, îndreptându-se spre sud.

Zgomotul puternic care s-a auzit în zona metropolitană a Washingtonului a fost cauzat de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. Acest zbor a provocat un bang supersonic”, a indicat pe Twitter Biroul de gestionare a urgenţelor din oraşul Annapolis, situat la aproximativ 50 de kilometri est de capitala federală.

Aparatul pe care avioanele de luptă au încercat să-l intercepteze s-a prăbuşit în apropiere de Montebello, Virginia, la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Washington, în jurul orei 15.30, (19.30 GMT).

Deocamdată, nu au fost comunicate informaţii despre pilot şi despre eventualii pasageri ai aparatului.

Informaţiile preliminare urmează să fie difuzate de FAA şi Comandamentul de Apărare Aerospaţială al Americii de Nord (NORAD).

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite