Apelul de urgență al șefului Pentagonului pentru spitalizare, făcut public: „Nu poate să nu apară ambulanța cu sirene?”

0
Publicat:

Apelul telefonic de urgenţă care a dus la internarea în spital a secretarului american al apărării, Lloyd Austin, în ziua de Anul Nou, a fost făcut public de către autoritățile americane, S-a cerut ca ambulanţa să nu folosească luminile sau sirenele şi să încerce să fie ”subtilă”.

Lloyd Austin a declanșat un scandal de proporții în SUA FOTO EPA EFE
Lloyd Austin a declanșat un scandal de proporții în SUA FOTO EPA EFE

Întârzierea cu care Lloyd Austin a anunțat casa Albă despre cancerul și complicațiile sale chirurgicale au stârnit un scandal politic și investigații de amploare.

În înregistrarea audio daftă publicității,, un apelant neidentificat a cerut ambulanței să nu folosească luminile sau sirenele și să încerce să fie „subtilă”, anunță BBC.

Generalul pensionar a fost externat luni după două săptămâni de spitalizare.

Oficialul american, în vârstă de 70 de ani, a fost internat la o unitate de terapie intensivă pe 1 ianuarie din cauza complicațiilor de la operația „minim invazivă” la prostată din decembrie 2023.

Secretarul apărării se află chiar sub președinte în lanțul de comandă al armatei americane.

Au aflat după 3 zile

Apelul de patru minute, lansat de oficialii din Virginia, marți, după o solicitare de libertate de informare, arată apelanți neidentificați care cer ca domnul Austin să fie transportat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Maryland.

„Nu poate să nu apară ambulanța cu lumini și sirene? Încercăm să rămânem puțin subtili”, i-a spus dispecerului de urgență apelantul, al cărui nume a fost eliminat din înregistrarea audio.

Înalți oficiali ai Apărării și ai Casei Albe nu au aflat că Austin era grav bolnav decât la trei zile după ce a fost reinternat.

Acest secret a provocat preocupări în materie de securitate și transparență și de atunci au fost lansate trei investigații pentru gestionarea crizei. Pentagonul a dezvăluit mai târziu că Austin a fost diagnosticat cu cancer de prostată.

Acesta va lucra de la distanță, de acasă, pe măsură ce își va reveni, spun oficialii Pentagonului. Se așteaptă să-și revină complet.

„Președintele așteaptă ca secretarul să se întoarcă la Pentagon”

Săptămâna trecută, Lloyd Austin a autorizat mai multe lovituri împotriva militanților Houthi din Yemen, din Marea Roșie, de pe patul spitalului.

Marți, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că președintele a vorbit săptămâna trecută la telefon cu Austin.

Președintele așteaptă cu nerăbdare ca secretarul să se întoarcă la Pentagon”, a spus Jean-Pierre. „Secretarul a fost foarte implicat în ceea ce vedem în Orientul Mijlociu”.

În timp ce unii republicani de rang înalt l-au îndemnat pe Biden să-și revoce secretarul apărării, președintele și-a exprimat încrederea deplină în Austin.

Dar el a recunoscut că șeful militar a dat dovadă de o lipsă de discernământ prin faptul că nu a informat Casa Albă că se afla în spital.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite