Trump l-a comparat pe șeful Pentagonului cu un copil care se juca la un laptop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Așa a comentat fostul președinte american faptul că Lloyd Austin a coordonat de la distanță activitatea departamentului său în timp ce se afla în spital.

Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE
Lloyd Austin. Foto: EPA-EFE

Fostul președinte american Donald Trump l-a comparat pe șeful Pentagonului Lloyd Austin, care a fost internat la începutul lunii ianuarie, cu un copil care se juca pe un laptop.

El [Austin] folosește un laptop din patul său de spital [...], conduce războiul de pe un laptop ca un copil care se joacă pe un laptop”, le-a spus Trump susținătorilor din New Hampshire, unde pe 23 ianuarie vor avea loc alegerile primare ale candidaților. pentru participarea la cursa prezidențială din partea Partidului Republican.

Austin a fost internat la Walter Reed în seara zilei de 1 ianuarie, iar pe 2 ianuarie, unele dintre responsabilitățile sale au fost transferate adjunctului său, Kathleen Hicks. 

Un comunicat al centrului medical publicat pe 9 ianuarie spunea că specialiștii l-au diagnosticat pe ministrul Apărării cu cancer de prostată în decembrie 2023; la 1 ianuarie, acesta a fost internat din cauza unor complicații și a fost operat. Pe 15 ianuarie, serviciul de presă al Pentagonului au anunțat externarea sa din spital.

Membrii Congresului SUA au cerut lui Austin să explice de ce Pentagonul nu a anunțat prompt publicul și autoritățile despre spitalizarea sa. Biroul Inspectorului General al Departamentului Militar al SUA, la rândul său, a anunțat că va începe verificarea circumstanțelor spitalizării șefului Pentagonului în ianuarie. 

Trump i-a numit „proști” pe conducătorii SUA

Suntem conduși de proști”, le-a spus el susținătorilor marți în New Hampshire, unde vor avea loc alegerile primare prezidențial, pe 23 ianuarie.

Trump l-a numit pe actualul lider american Joe Biden „cel mai corupt președinte din istoria SUA”. "Sincer, este cel mai incompetent președinte pe care l-ai putea întâlni vreodată. Am putea fi târâți împreună cu el în al treilea război mondial", a adăugat republicanul.

Trump a spus că își face griji că Biden și echipa sa „ar putea face mult rău” Statelor Unite în timpul rămas în funcție.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc în noiembrie. Pe 25 aprilie 2023, democratul Biden a anunțat că va căuta realegerea în cea mai înaltă funcție guvernamentală.  Predecesorul său, Trump, a anunțat că va intra în cursă în noiembrie 2022 și este considerat favorit pentru nominalizarea prezidențială republicană. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite