De ce boală suferă șeful Pentagonului, criticat pentru spitalizarea făcută publică cu întârziere | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lloyd Austin este criticat pentru o spitalizare făcută publică cu întârziere, acesta fiind tratat pentru cancer de prostată, au anunțat medicii, citați de către Departamentul American al Apărării, transmite AFP, scrie Agerpres.

Lloyd Austin FOTO: EPA-EFE
Lloyd Austin FOTO: EPA-EFE

Cancerul său de prostată a fost depistat din timp şi prognosticul său este excelent, au dat asigurări medicii, într-un comunicat de presă al Pentagonului.

Pe 22 decembrie, Lloyd Austin a fost internat la spitalul militar Walter Reed şi a suferit o prostatectomie sub anestezie generală, procedură chirurgicală prin care are loc îndepărtarea prostatei, potrivit medicilor.

Șeful Pentagonul şi-a revenit fără probleme după operaţie şi s-a întors acasă a doua zi dimineaţă, au adăugat ei.

Pe data de 1 ianuarie, şeful Pentagonului a fost internat din nou pentru complicaţii în urma operaţiei din 22 decembrie,inclusiv greaţă cu dureri severe în abdomen, şold şi picior, au spus aceştia. Pe 2 ianuarie, a fost transferat la terapie intensivă pentru monitorizare atentă, au spus ei. În timpul acestei internări, ministrul Austin nu şi-a pierdut niciodată conştienţa şi nu a fost pus sub anestezie generală, potrivit aceleiaşi surse.

Internarea de luni, 1 ianuarie, a fost comunicată public abia vineri seara de către Departamentul Apărării, contrar protocolului.

Casa Albă nu a fost informată decât la patru zile după ce Lloyd Austin a fost internat, potrivit informațiilor din presă. Preşedintele Joe Biden are încredere deplină în ministrul său, în pofida acestei situaţii, a asigurat luni purtătorul său de cuvânt.

Mai mulţi republicani, printre care Donald Trump, au cerut demiterea sau demisia lui Lloyd Austin. Conservatorii consideră, de asemenea, că situaţia relevat o lipsă de autoritate sau competenţă din partea preşedintelui american. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite