Biden, chestionat asupra demisiei șefului Pentagonului după internarea secretă a acestuia: ce decizie a luat președintele american

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden nu ia în calcul demiterea secretarului Apărării Lloyd Austin, a declarat luni pentru agenția de presă Reuters o sursă de la Casa Albă, după ce şeful Pentagonului a ţinut secretă spitalizarea sa zile în şir, contrar procedurilor, relatează Agerpres.

Lloyd Austin FOTO EPA-EFE
Lloyd Austin FOTO EPA-EFE

Lloyd Austin, care este al doilea după Biden în lanţul de comandă al armatei americane şi trebuie să fie disponibil în orice moment în cazul unei crize neprevăzute, l-ar fi înştiinţat inclusiv pe preşedinte cu o întârziere de câteva zile asupra situaţiei sale medicale, potrivit presei de peste Atlantic.

Internat în ziua de Anul Nou, Lloyd Austin a informat-o abia pe 2 ianuarie asupra internării pe adjuncta sa, Kathleen Hicks, aflată în concediu în Puerto Rico, iar acesta i-a preluat o parte din atribuţii.

Întrebat dacă, de când este spitalizat, secretarul Apărării a fost în stare de inconştienţă ca urmare a procedurilor medicale, oficialul citat de Reuters şi care a vorbit cu condiţia anonimatului a răspuns că nu deține informații în acest sens. Cauza internării șefului Pentagonului nu a fost dezvăluită publicului.

Duminică, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat pentru presă că Lloyd Austin „este în continuare spitalizat la centrul medical naţional Walter Reed, dar se recuperează bine”. Acelaşi purtător de cuvânt a susţinut că secretarul american al Apărării şi-a reluat atribuţiile vineri seară, iar de atunci „a primit rapoarte operative şi a oferit îndrumările necesare echipei sale”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite