Vladimir Putin o acuză pe șefa diplomației germane de ostilitate față de Rusia, dar și de propria țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu televizat recent, președintele rus Vladimir Putin a lansat critici dure împotriva șefei diplomației germane, Annalena Baerbock, acuzând-o de ostilitate nu doar față de Rusia, ci și față de propria sa țară.

Putin o acuză pe Annalena Baerbock de ostilitate față de propria țară FOTO Facebook
Putin o acuză pe Annalena Baerbock de ostilitate față de propria țară FOTO Facebook

Potrivit raportului agenției de presă dpa, Putin a afirmat că politica energetică promovată de partidul Annalenei Baerbock alimentează teama oamenilor cu privire la schimbările climatice, dar, în ciuda acestui fapt, actuala producție de energie din Germania se bazează, în continuare, pe cărbune.

Extrase din acest interviu controversat au fost publicate de Kremlin pe canalul de Telegram, evidențiind preocupările președintelui rus cu privire la politica energiei și relațiile internaționale ale Germaniei.

Putin a subliniat că este greu de înțeles cum un politician de un asemenea nivel poate manifesta un asemenea dispreț față de interesele economice ale propriului său popor.

„E greu de imaginat ca un politician de un asemenea nivel să dea dovadă de atâta dispreţ faţă de interesele economice ale ţării sale, ale poporului său”, a spus liderul de la Kremlin.

Critica lui Putin vine în contextul în care coaliția guvernamentală germană, în care sunt incluși și Verzii, caută alternative la importurile de gaz rusesc, dat fiind conflictul continuu dintre Moscova și Kiev.

Baerbock și-a exprimat în mod deschis susținerea pentru un sprijin european puternic acordat Ucrainei, ceea ce a generat tensiuni suplimentare între Rusia și Germania.

Aceste declarații ale președintelui rus vin ca un avertisment într-un moment în care tensiunile geopolitice sunt deja crescute în regiunea Europei de Est. Momentan, nu există o reacție oficială a guvernului german la declarațiile lui Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite