Putin, surprins de lipsa „comportamentului agresiv” din interviul lui Tucker Carlson. „Nu am primit satisfacție deplină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că îi este recunoscător gazdei de televiziune americane de dreapta, Tucker Carlson, pentru interviul său de săptămâna trecută, dar a fost surprins de lipsa „comportamentului afresiv” și a „întrebărilor clare”, notează The Guardian.

Interviul pe care Putin i l-a acordat lui Tucker Carlson FOTO EPA-EFE
Interviul pe care Putin i l-a acordat lui Tucker Carlson FOTO EPA-EFE

Fostul star de la Fox News, Carlson, a lansat, săptămâna trecută, joi, la Moscova, un interviu de două ore cu Putin, care a făcut titluri în întreaga lume.

Președintele Rusiei spune că i-a fost recunoscător fostei gazde de la Fox News pentru interviul de două ore, care a făcut titluri în întreaga lume. Cu toate acestea, Putin i-a spus, în această miercuri, prezentatorului TV rus, Pavel Zarubin, că ar fi dorit ca Tucker Carlson să se comporte mai agresiv, ceea ce i-ar fi dat dreptul de a răspunde la fel.

Ca să fiu sincer, m-am gândit că se va comporta agresiv și va pune așa-zise întrebări ascuțite. Nu eram doar pregătit pentru asta, mi-am dorit asta, pentru că mi-ar oferi posibilitatea de a răspunde în același mod”, a spus Putin, în comentariile difuzate miercuri.

Nu a existat niciun semn de răspuns din partea lui Carlson în orele care au urmat interviului cu Zarubin, în afară de o susținere strălucitoare a calității sistemului de metrou din Moscova.

Rusia vede „imposibilă” o înfrângere

Interviul lui Carlson a fost primul pe care Putin l-a făcut cu un jurnalist american de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, iar în el, Putin a spus că Occidentul trebuie să înțeleagă că este „imposibil” ca Rusia să fie învinsă în Ucraina.

Din moment ce nu putem avea un dialog direct [cu Occidentul] astăzi... trebuie să fim recunoscători domnului Carlson pentru a putea face acest lucru prin rolul său de intermediar”, a spus Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin i-a mai spus lui Zarubin că era surprins de faptul că prezentatorul american nu-l mai întrerupsese.

Sincer, nu am primit deplina satisfacție de la acest interviu”, a spus Putin.

Kremlinul a spus că Putin a fost de acord cu interviul lui Carlson, deoarece abordarea fostei gazde a Fox News diferă de raportarea „unilaterală” a conflictului din Ucraina de către multe instituții de știri occidentale.

Carlson a fost criticat de o parte din presa occidentală pentru lipsa întrebărilor dure din interviu. Putin a recunoscut că Tucker Carlson „a încercat să îl întrerupă de mai multe ori”, dar l-a lăudat pe jurnalistul conservator, care este apropiat de fostul președinte american Donald Trump, pentru „răbdarea sa”.

Sprijin pentru Joe Biden

Pe de altă parte, în interviul său cu Zarubin, Putin a spus că îl preferă pe Joe Biden în loc de Donald Trump, dar este dispus să lucreze cu orice președinte american.

Zarubin l-a întrebat pe președintele Rusiei care este „mai bun pentru noi” dintre Biden, un democrat, și Trump, un republican.

Putin a răspuns fără ezitare: „Biden. Este o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician de modă veche”, dar a adăugat: „Vom lucra cu orice președinte american în care poporul american are încredere”.

Documentele Kremlinului, scurse în 2021, sugerau că Putin a autorizat personal o operațiune secretă pentru a sprijini un Donald Trump „instabil mental” la alegerile prezidențiale din SUA din 2016, în timpul unei sesiuni închise a Consiliului de Securitate Națională al Rusiei.

Putin, împreună cu șefii săi de securitate au convenit că o Casa Albă a lui Trump ar ajuta la asigurarea obiectivelor strategice ale Moscovei, printre care „turbulențe sociale” în SUA și o slăbire a poziției de negociere a președintelui american.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite