Vladimir Putin l-a promovat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin l-ar fi promovat pe Ramzan Kadîrov la gradul de general locotenent. Anunţul nu a fost încă făcut de Kremlin.

Potrivit Ukrayinska Pravda, Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov. Liderul cecen susţine că se află în Mariupol. 

Ahmed Dudaev, unul dintre miniştrii guvernului de la Groznîi, l-a felicitat pe Kadîrov printr-o postare pe reţelele de socializare: „Contribuţia liderului cecen la victoria asupra terorismului internaţional şi păstrarea integrităţii Rusiei nu poate fi supraestimată”. 

Preşedintele Rusiei l-a promovat pe Kadîrov la gradul de  general locotenet. 

Liderul cecen afirmă că se află în Mariupol 

Ramzan Kadîrov a publicat luni pe canalul său de Telegram o înregistrare video despre care spune că a fost filmată în Mariupol, unde susţine că se află „pentru a comunica şi ridica moralul”. 

De asemenea, acesta a mai afirmat că se ocupă cu „ajustarea şi perfecţionarea strategiei de acţiune pentru următoarele două zile”, în care mărturiseşte că Mariupolul „va fi luat şi curăţat de naţionalişti şi nazişti”. 

La începutul lunii martie, Kadîrov a susţinut că se află în Ucraina, însă jurnaliştii de investigaţie au descoperit că acesta se afla în Groznîi, capitala Ceceniei. 

Trupele ucrainene au izbutit să elimine şapte generali ruşi de la declanşarea invaziei, ultimul a fost ucis vineri, pe 25 martie. Primul general omorât a fost Magomed Tuşaev. Moartea acestuia a fost declarată pe 27 februarie de către armata ucraineană. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite