Vladimir Putin, desemnat „Perdantul anului” de publicația Politico

0
0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost numit „Perdantul anului” de jurnaliștii de la publicația Politico.

Vladimir Putin
Vladimir Putin a fost numit „Perdantul anului 2022” de publicația Politico. FOTO Profimedia

Publicația și-a motivat alegerea prin seria de eșecuri militare ale forțelor ruse în Ucraina, care au determinat o scădere a popularității președintelui rus atât la nivel internațional, cât și în interiorul țării

Decizia lui Putin de a recruta sute de mii de noi soldați a forțat bărbații în vârstă să părăsească țara. Între timp, Forțele Armate ale Ucrainei, bazându-se pe cuceriri teritoriale, aprovizionare cu arme occidentale și echipamentul rusesc capturat, continuă să opună rezistență”, scrie Politico. 

Putin a căutat de mult să readucă Rusia la statutul de mare putere pe care l-a avut în perioada sovietică. În schimb, invazia sa i-a retrogradat țara la un statut de rang trei, incapabil să învingă un adversar pe care îl subestima și disprețuia”, a scris Politico. 

Perdantul anului

Conform jurnaliștilor de la Politico, un alt lider mondial, în condiții de izolare și sancțiuni internaționale, ar fi acceptat înfrângerea și s-ar fi retras, însă liderul de la Kremlin continuă cu „încăpățânare” războiul din Ucraina. 

Alții și-ar reduce pierderile și s-ar retrage, dar încăpățânarea lui Putin înseamnă că războiul va mai dura probabil. Pentru Europa, asta va însemna inflație fulgerătoare, creșterea prețurilor la energie, lipsă de îngrășăminte și deficit de gaze care vor pune presiune asupra economiei și a sistemului politic. Incapacitatea lui Putin de a-și realiza visul nu înseamnă că nu va continua să fie un coșmar pentru vecinii săi”, a mai explicat Politico. 

Amintim că, miercuri, președintele rus a afirmat că în Ucraina va fi un conflict „îndelungat“ şi Rusia va lupta pentru a-şi apăra interesele folosind toate mijloacele disponibile

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri