„Arca lui Noe”: planul lui Putin în caz că pierde războiul în Ucraina

0
Publicat:

Vladimir Putin și acoliții săi au deja un plan pentru a fugi din țară atunci când lucrurile o vor lua razna, susține un fost consilier al președintelui rus.

Oficialii ruși au cumpărat proprietăți pe insula Margarita din Venezuela FOTO Shutterstock
Oficialii ruși au cumpărat proprietăți pe insula Margarita din Venezuela FOTO Shutterstock

Abbas Gallyamov, un fost redactor de discursuri pentru Putin, a făcut această afirmație uluitoare pe Telegram la începutul zilei de miercuri, citând o sursă anonimă despre care a spus că are informații „din interior” despre întreaga afacere, pentru YahooNews. 

Planul de evacuare, potrivit lui Gallyamov, a fost demarat încă din primăvară, când a fost numit neoficial „Arca lui Noe”.

„După cum sugerează și numele, este vorba despre o căutare a unui nou teren în care să mergem în cazul în care devine complet inconfortabil în țara natală. Anturajul liderului nu a exclus ca acesta să piardă războiul, să fie deposedat de putere și să fie nevoit să se evacueze urgent undeva”, a scris Gallyamov.

Cercul intim al lui Putin a luat în considerare mai întâi un plan de evacuare în China, a spus Gallyamov, dar ulterior s-a gândit mai bine, temându-se că șansele de „cooperare” din partea chinezilor sunt slabe, mai ales că aceștia disprețuiesc „învinșii”. Acum, a spus el, accentul s-a mutat fie pe Argentina, fie pe Venezuela, aliatul lui Putin, Igor Sechin, supervizând în prezent un plan de evacuare pentru această din urmă țară.

Scurgerea explozivă a unui „ordin prezidențial de închidere” agită Kremlinul

Planul este atât de avansat, a spus Gallyamov, încât „mâna dreaptă” a lui Sechin la Rosneft „a demisionat oficial” de la gigantul petrolier pentru a se ocupa de „munca la fața locului”.

Citând două surse apropiate de administrația prezidențială și o sursă din Rosneft, canalul Telegram Mozhem Obyasnit raportează, de asemenea, că oficiali de rang înalt au început deja să cumpere proprietăți imobiliare și să lucreze pentru a obține drepturi de rezidență în Venezuela. Cei de rang inferior din administrația prezidențială și din guvernul rus caută să obțină rezidență în Ecuador, Paraguay și Argentina, potrivit raportului respectiv.

În special, potrivit unei surse citate, oficialii ruși au cumpărat proprietăți pe insula Margarita din Venezuela, unde sunt încrezători că vor fi în siguranță față de extrădare.

„Insula Margarita din Venezuela este Courchevel-ul lor local”, a declarat sursa citată, comparând ascunzătoarea Kremlinului cu faimoasa stațiune de schi din Alpii francezi.

Recunoscând că nu are mai multe detalii, Gallyamov a declarat că simplul fapt că există un plan de evacuare „este suficient pentru a înțelege”„atunci când spun «totul decurge conform planului», merită să ne întrebăm care dintre ele. Se pare că au mult mai multe planuri”.

Afirmațiile sale bombă au fost făcute în timp ce liderul rus a minimalizat rapoartele privind moralul record al trupelor rusești sătule de războiul său începător la nouă luni de la începerea acestuia. În ultimele săptămâni au apărut nenumărate rapoarte despre recruți care și-au părăsit bazele în masă după ce plângerile lor privind echipamentele și proviziile de proastă calitate au fost ignorate. Iar creșterea numărului de rude ale trupelor care critică public așa-numita „operațiune militară specială” i-a determinat pe unii experți să sugereze că aceasta ar putea fi punctul de cotitură pentru un război civil în toată regula.

Potrivit lui Putin, însă, totul este în regulă.

„Nu există probleme cu dezertarea în zona [operațiunii militare speciale]. Au existat incidente izolate, dar, în general, nu există așa ceva. ... Există oameni care își părăsesc pozițiile? Da, asta s-a întâmplat. Se întâmplă din ce în ce mai puțin”, a afirmat Putin miercuri, în timp ce se întâlnea cu membrii consiliului pentru drepturile omului din țară.

De asemenea, el a negat rapoartele grupurilor pentru drepturile omului potrivit cărora au fost înființate „tabere” în care sute de transfugi ruși au fost ținuți cu forța în subsoluri, afirmând că astfel de rapoarte sunt „false”.

Avertizând că războiul va fi probabil un „proces de lungă durată”, Putin a continuat prin a saluta cucerirea de noi teritorii ucrainene (omițând să menționeze că Ucraina a recâștigat deja unele dintre ele) și a oferit o perspectivă amenințătoare asupra perspectivelor unui război nuclear.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite