Vladimir Putin a început să pregătească războiul împotriva Ucrainei imediat după victoria lui Biden în alegerile din SUA

0
0
simbolul Z pe tancurile rusesti foto twitter

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a început să se pregătească pentru un război împotriva Ucrainei imediat după victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA, alegerea liderului democraţilor în fruntea Stetelor Unite însemnând pentru liderul rus o confruntare inevitabilă – potrivit unui raport al organizaţiei internaţionale pentru drepturile omului „Agora”. citat de rbc.ua.

Activiştii notează că pregătirile pentru un atac asupra Ucrainei au început cu o serie de reuniuni ale Consiliului de Securitate al Rusiei în noiembrie 2020, după ce devenise evident faptul că preşedintele american de la acea vreme, Donald Trump, pierde alegerile în favoarea lui Joe Biden. „Acel lucru însemna reluarea inevitabilă a confruntării” – susţin experţii „Agora”, un grup rus pentru drepturile omului cu sediul în Kazan.

Aceştia notează, de asemenea, că, în momentul de faţă, în Rusia funcţionează, practic, legea marţială, fiind restrânse drepturile constituţionale fundamentale, iar pregătirile pentru invazie au avut loc în mai multe direcţii: politică internă şi externă şi militară. În plus, activiştii pentru drepturile omului cred că restricţiile legate de pandemia de coronavirus şi controalele sporite ale poliţiei au fost folosite de autorităţile ruse pentru a pregăti „operaţiunea specială”.

Astfel, Kremlinul a neutralizat potenţialii organizatori ai protestelor de stradă şi a distrus mass-media independente. Potrivit activiştilor pentru drepturile omului, încă din primele zile de proteste anti-război, în Rusia au fost reţinute peste 15.000 de persoane.

 Putin a semnat legea privind statutul veteranilor, participanţi ai operaţiunii speciale din Ucraina

După cum a menţionat recent senatorul rus Andrei Turceak, prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, participanţii la operaţiunea specială vor avea acces la sistemul social din Rusia valabil pentru veteranii războiului din Afganistan, Siria şi din alte zone de război. Preşedintele Vladimir Putin a semnat o lege, prin care îi declară pe participanţii la operaţiunea militară specială din Ucraina drept veterani de război.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice. Legea a fost adoptată în unanimitate de Duma de Stat a Rusiei şi aprobată de Consiliul Federaţiei. Iniţiativa a fost înaintată în Camera inferioară a Parlamentului de deputaţii fracţiunii Rusia Unită şi senatorii Partidului Rusia Unită, în frunte cu prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, secretarul Consiliului General al Partidului Andrei Turceak.

După cum a menţionat Turceak, participanţii la operaţiunea specială vor avea acces la sistemul de protecţie socială valabil pentru veteranii războiului din Afganistan, Siria şi din alte puncte fierbinţi. Ei vor beneficia de plăţi suplimentare de la stat, beneficii la plata taxelor şi plata locuinţelor şi a serviciilor de întreţinere, călătorii preferenţiale în transport, bilete de vacanţă şi de tratament în sanatorii, îngrijiri medicale şi multe alte facilităţi”, a explicat el.

Noi măsuri anticriză

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat legea federală cu privire la noile măsuri anticriză, în contextul sancţiunilor occidentale. Documentul este publicat pe portalul oficial de informaţii juridice. Legea scuteşte de impozitul pe veniturile realizate în perioada 2021-2023 de la băncile ruseşti. Impozitul pe maşini se va aplica la un coeficient mare doar în cazul maşinilor mai scumpe de 10 milioane de ruble.

Pentru companiile din domeniul IT pentru perioada 2022-2024, cota de impozit pe venit va fi de 0%. Sancţiuni dure împotriva Rusiei au fost aplicate de către UE şi SUA, acesta fiind un răspuns dat Moscovei după demararea pe 24 februarie a unei operaţiuni speciale în Ucraina care vizează, potrivit liderului rus Vladimir Putin, denazificarea şi demilitarizarea. În declaraţiile lor, liderii occidentali au remarcat că scopul principal al restricţiilor este de a lovi nu numai întreaga economie rusă, ci şi fiecare familie, fiecare cetăţean al Federaţiei Ruse.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite