Una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia post-sovietică, trecută pe lista agenților străini

0
Publicat:

Ministerul rus al Justiţiei a trecut-o vineri pe Zemfira, una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia post-sovietică, pe lista agenţilor străini pe motiv că aceasta sprijină Ucraina şi a criticat „operaţiunea militară specială" a Rusiei, informează Reuters.

Cântăreața Zemfira a fost pusă pe lista agenților străini Foto: Profimedia
Cântăreața Zemfira a fost pusă pe lista agenților străini Foto: Profimedia

Agenţia de presă Tass a citat un comunicat al ministerului în care se afirmă că Zemfira, al cărei nume complet este Zemfira Ramazanova, „a sprijinit în mod deschis Ucraina, a susţinut concerte în ţări neprietenoase, vorbind împotriva operaţiunii militare speciale şi primind sprijin din surse străine".

Zemfira, o tătăroaică de pe Volga, născută în regiunea centrală rusă Başchiria, a început să cânte în 1998 şi a câştigat popularitate atât în Rusia, cât şi în alte state fost sovietice, conform Agerpres.

Era cunoscut faptul că se opune războiului din Ucraina şi, pentru o vreme, pe site-ul său a apărut sloganul "Nu războiului".

Numeroase site-uri au informat că Zemfira a părăsit Rusia pentru a se stabili în Franţa, după ce forţele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022.

Mulți dintre rușii care s-au opus războiului au plecat din țară

Ruşii etichetaţi drept agenţi străini au fost adesea supuşi percheziţiilor şi altor măsuri punitive. Mulţi dintre ei au părăsit ţara în ultimul an.

Ministerul rus al Justiţiei a mai informat despre alţi cetăţeni ruşi desemnaţi drept agenţi străini, printre care politicianul de opoziţie Dmitri Gudkov.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite