Un apropiat al lui Putin îndeamă la ocuparea Odesei dacă Ucraina nu acceptă propunerea de pace a lui Putin

0
Publicat:

Viktor Medvedciuk, om de afaceri ucrainean și politician pro-rus a cărui fiică este botezată de Putin, a îndemnat Rusia să ocupe orașul ucrainean Odesa și alte orașe dacă Ucraina nu acceptă capitularea propusă de Rusia.

Viktor Medvedciuk

Medvedciuk a declarat, într-un interviu acordat agenției de știri oficiale TASS, că Rusia ar trebui să ocupe "Odesa și alte orașe" dacă Kievul refuză "propunerea de pace" a lui Vladimir Putin, în care acesta cere ca Ucraina să renunțe la patru regiuni și la Crimeea și să accepte un statut de neutralitate.

Fostul deputat a reluat, de asemenea, narațiunile Kremlinului despre "păpușarii occidentali", "partidul războiului", "Zelenski ilegitim", "regimul antipopular" etc.

„Interesele de securitate ale Rusiei obligă la continuarea acțiunilor militare pentru a lupta împotriva regimului neonazist, pentru a obține demilitarizarea și denazificarea completă“, spune cumătrul lui Putin.

„În același timp, este clar că interesele regimului Zelenski și interesele poporului ucrainean sunt opuse. Ucrainenii doresc pace, în timp ce Zelenski și marionetele sale occidentale doresc război, chiar cu prețul exterminării națiunii ucrainene. Iar această națiune trebuie să fie eliberată de acest guvern nazist criminal," mai spune Medvedciuk.

Putin a declarat că este "pregătit pentru discuții de pace", dar pentru aceasta, Ucraina trebuie să își retragă forțele din toate regiunile ocupate de Rusia, pe care Kremlinul le consideră teritoriu rusesc.

Mihailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, a calificat "propunerile de pace" ale dictatorului rus din 14 iunie drept o abordare tipică din partea agresorilor.

Președintele Volodimir Zelenski a calificat drept ultimatum "propunerile" liderului rus Vladimir Putin de a pune capăt războiului în condițiile sale.

SUA: Putin sfidează orice bun simț

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a respins duminică propunerea de pace prezentată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, pe care a calificat-o drept nerezonabilă, afirmând că îndeplinirea cererilor Moscovei ar face Kievul și mai vulnerabil la noi agresiuni, transmite Reuters.

„Nu numai că Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriul pe care Rusia îl ocupă în prezent, dar ar trebui să renunțe și la alte teritorii ucrainene suverane”, a declarat Sullivan în fața liderilor occidentali și a altor lideri reuniți la summitul din Elveția pentru a căuta o cale spre pace pentru Ucraina.

El a spus că Kievul ar fi, de asemenea, conform propunerii rusești, obligat să se dezarmeze „astfel încât să fie vulnerabil la viitoarele agresiuni rusești în viitor”.

„Nicio națiune responsabilă nu poate spune că aceasta este o bază rezonabilă pentru pace. Sfidează Carta ONU, sfidează moralitatea elementară, sfidează orice bun simț”, a spus Sullivan.

Liderii G7 nu au discutat despre propunerile lui Vladimir Putin privind pacea în Ucraina, deoarece toată lumea știe că acestea nu sunt serioase, a declarat sâmbătă cancelarul german Olaf Scholz.

Reacția vine după ce Putin a declarat vineri că Rusia va opri operațiunile sale militare din Ucraina și va intra în negocieri de pace dacă Kievul renunță la ambițiile sale de a intra în NATO și își retrage forțele din cele 4 regiuni ale sale pe care le revendică Moscova.

Condițiile sunt foarte simple”, a declarat Putin, enumerând apoi retragerea completă a trupelor ucrainene din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Acestea sunt cele 4 regiuni din estul și sudul Ucrainei pe care el le-a proclamat anexate Rusiei în septembrie 2022. Cu excepția regiunii Lugansk, armata rusă nu controlează în întregime teritoriile niciuneia dintre celelalte provincii.

De îndată ce ei declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni, și anunță de asemenea abandonarea planurilor lor de a se alătura NATO, de partea noastră, imediat și efectiv în același minut, va urma un ordin de a înceta focul și începe negocierile”, a continuat Putin vineri.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite