„Generalul Armaghedon”, înlocuit de Putin la conducerea invaziei din Ucraina. Șeful Statului Major, noul comandant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a numit miercuri un nou responsabil al comandamentului pentru invazia din Ucraina. Numit în octombrie la conducerea trupelor ruse angajate în războiul din țara vecină, generalul Serghei Surovikin a fost înlocuit cu șeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov.

Generalul Valeri Gherasimov FOTO Arhivă
Generalul Valeri Gherasimov FOTO Arhivă

Valeri Gherasimov, în vârstă de 67 de ani, a fost numit în calitate de comandant al forţelor armate combinate ruse care luptă în Ucraina.

Adjuncții săi sunt comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, generalul Serghei Surovikin, comandantul Forţelor Terestre, generalul Oleg Saliukov, precum şi șeful-adjunct al Statului Major al armatei ruse, general-locotenentul Aleksii Kim.

Potrivit Ministerului rus al Apărării decizia privind majorarea nivelului de conducere al „operaţiunii militare speciale” din Ucraina - așa cum numește Kremlinul agresiunea sa militară din țara vecină - este legată de „extinderea anvergurii obiectivelor vizate, necesitatea organizării unei cooperări mai strânse între tipurile de trupe ale forţelor armate, precum şi de majorarea calităţii tuturor formelor de aprovizionare şi a eficienţei conducerii”.

La 24 februarie anul trecut, președintele rus Vladimir Putin a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina, transmite Agerpres.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri