Satanist rus condamnat pentru uciderea ritualică a patru adolescenți, eliberat din închisoare după ce a luptat pe frontul din Ucraina

0
Publicat:

Un rus condamnat la 20 de ani într-o închisoare de maximă securitate pentru uciderea ritualică a patru adolescenți a primit un permis de ieșire din închisoare după ce a participat la războiul împotriva Ucrainei.

Nikolai Ogolobiak are în prezent 33 de ani
Nikolai Ogolobiak are în prezent 33 de ani

Nikolai Ogolobiak, în vârstă de 33 de ani, trebuia să rămână după gratii până în 2030 pentru rolul său în ceea ce autoritățile din Iaroslavl au descris ca fiind un cult satanic: el și alți câțiva membri au fost acuzați de uciderea a patru adolescenți în 2008, în timpul a două "ritualuri" separate. Declarat vinovat și condamnat în 2010, Ogolobyak a primit cea mai aspră pedeapsă, deoarece era singurul membru al grupului care avea vârsta legală la momentul crimelor, scrie dnyuz.com.

Dar Ogolobiak s-a întors deja acasă după ce a primit o grațiere pentru a merge să lupte în Ucraina, a declarat pentru The Daily Beast o sursă.

Tatăl lui Ogolobiak a confirmat presei locale că fiul său a petrecut șase luni în unitatea "Storm Z" a Ministerului rus al Apărării, o unitate militară inspirată de Wagner, formată din condamnați eliberați din închisoare pentru a menține războiul pe linia de plutire.

"După ce a fost rănit, este invalid", a declarat tatăl lui Ogolobiak pentru 76.ru, adăugând că fiul său s-a întors din spital pe 2 noiembrie. "Merge, dar rana a fost gravă. El nu lucrează în acest moment, doar se recuperează".

Ogolobiak a fost descris de procurori în timpul procesului ca fiind "războinicul" grupului care a inițiat crimele, atacându-le mai întâi pe victime. Primele două victime au fost Olga Pukhova și Anya Gorokhova, două adolescente gotice care au cunoscut membrii presupusului cult la școală. În timp ce ieșeau cu presupușii sataniști într-o seară, fetele au fost îmbătate și ademenite într-o pădure, unde au fost atacate cu pumnale, dezmembrate, iar inimile și limbile ar fi fost scoase și mâncate. Procurorii au declarat că membrii "cultului" au pozat pentru fotografii cu capetele dezmembrate ale fetelor, iar una dintre prietenele lor s-ar fi "scăldat" în sângele victimelor.

Grupul ar fi folosit apoi un scenariu similar pentru a ucide un alt cuplu tânăr, procurorii susținând că Ogolobiak "a numărat loviturile cu voce tare" în timp ce bărbatul, Andrei Sorokin, era înjunghiat. "A numărat până când a ajuns la 666", a declarat procurorul Yelena Smirnova, citată.

Toate victimele au fost dezmembrate, iar rămășițele lor au fost îngropate într-o zonă împădurită. Ancheta asupra crimelor a trenat ani de zile, îngreunată de faptul că trupurile au fost mutilate și împrăștiate.

Detaliile neverosimile oferite de procurori - inclusiv faptul că un membru al "cultului" a ținut notițe despre crime într-o carte "făcută din pielea adolescenților uciși" - i-au făcut sceptici pe unii locuitori din Iaroslavl.

O femeie care a lucrat ca unul dintre profesorii lui Ogolobiak în momentul crimelor și-a amintit șocul pe care l-a avut când a aflat de acuzațiile care i se aduc.

"Cei care îl cunoșteau în facultate, profesorii, nu puteau să creadă că el a fost cel care a făcut asta. Era tăcut, cu capacități intelectuale limitate. Multă vreme, nu am crezut că el a fost", a spus ea, adăugând că a avut o "viață de familie zbuciumată".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite