Cuba: 17 arestări în legătură cu o rețea de trafic de persoane care recruta mercenari pentru Rusia

0
Publicat:

Şaptesprezece persoane au fost arestate în Cuba în legătură cu o reţea de trafic de persoane care opera din Rusia în scopul de a recruta bărbaţi care să lupte în războiul din Ucraina, a anunţat joi Ministerul de Interne de la Havana.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Luni, Guvernul cubanez a anunțat că Ministerul de Interne acționează pentru „neutralizarea şi destructurarea unei reţele de trafic de persoane care operează din Rusia pentru a încorpora cetăţeni cubanezi care trăiesc acolo, şi chiar unii din Cuba, în forţele militare implicate în operaţiunile din Ucraina”.

Joi, şeful anchetei, Cesar Rodriguez, a declarat că 17 persoane au fost arestate până în prezent, fără a preciza naţionalitatea acestora, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Totuşi, Rodriguez a precizat că una dintre ele era „organizatorul intern al acestor activităţi”. Alte două persoane au fost identificate ca fiind recrutori, a adăugat anchetatorul cubanez.

La rândul său, procuratura a declarat că autorităţile judiciare iau în considerare acuzaţii de „trafic de fiinţe umane, mercenariat (şi) acte ostile dintr-un stat străin”, care ar putea însemna închisoare pentru 30 de ani, pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi.

Presa americană a relatat cazul a doi tineri de 19 ani care au declarat că au fost recrutaţi prin intermediul Facebook şi înşelaţi de recrutori care le-au oferit să lucreze ca zidari în Ucraina, cu armata rusă. Alţi martori susţin că au fost recrutaţi direct de către forţele armate ruse.

Guvernul cubanez a negat orice complicitate cu Moscova în războiul din Ucraina.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite