Localnicii din teritoriile ucrainene ocupate au spus pas războiului. Cu ce oameni luptă rușii

0
Publicat:

Doar 7% din personalul care servește în batalioanele rusești de pseudovoluntari "Sudoplatov" și "Margelov" din părțile ocupate din Zaporojia și Herson sunt localnici, a raportat Centrul Național de Rezistență al armatei ucrainene la 5 noiembrie.

Militari ruși
Militari ruși

Personalul unităților este alcătuit în principal din ruși și mercenari sârbi, ceea ce înseamnă că majoritatea locuitorilor din teritoriile ocupate au ignorat campania de recrutare a Rusiei în așa-numitele batalioane de voluntari, potrivit centrului, scrie kyivindependent.com.

Rusia ar fi recrutat zeci de mii de cetățeni ucraineni din părțile ocupate ale Ucrainei pentru a lupta împotriva propriei lor țări de la începutul invaziei la scară largă, la 24 februarie 2022.

Se crede că mulți dintre ei au fost uciși în acțiune, întrucât Moscova i-ar folosi pe acești oameni drept carne de tun pentru a expune pozițiile de artilerie ucrainene și pentru a acoperi unitățile recrutate în interiorul Rusiei.

Ministerul rus al Apărării a anunțat la 29 septembrie că această campanie de recrutare din toamnă a Rusiei va include în mod oficial zonele anexate în mod ilegal din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie.

Centrul Național de Rezistență a declarat anterior că autoritățile proxy rusești din teritoriile ocupate pregătesc sisteme de înregistrare a recruților locali.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite