Rusia vrea să îi elimine pe talibani de pe lista organizaţiilor teroriste interzise: „Comunicăm cu ei”

0
Publicat:

Rusia a declarat marţi că are probleme importante de discutat cu liderii talibani din Afganistan şi că lucrează pentru a-i elimina pe talibani de pe lista organizaţiilor teroriste interzise, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Talibani. FOTO Getty Images
Talibani. FOTO Getty Images

„Aceasta e o ţară care este alături de noi şi, într-un fel sau altul, comunicăm cu ei. Trebuie să rezolvăm probleme presante. Acest lucru necesită, de asemenea, dialog, astfel încât, în această privinţă, comunicăm cu ei ca, practic, cu toţi ceilalţi - ei sunt autoritatea de facto în Afganistan”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La ce s-at putea referi „problemelele presante” 

Peskov nu a dat detalii despre „problemele presante”, dar Rusia a suferit luna trecută cel mai sângeros atac din ultimii 20 de ani, când bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt o sală de concerte din afara Moscovei, omorând cel puţin 144 de persoane.

Atacul a fost revendicat de Militanţii Statului Islamic, iar oficiali ai SUA au declarat că au avut informaţii secrete că vinovată a fost ramura afgană a reţelei, Statul Islamic Khorasan.

Autoritățile ruse au precizat că investighează, de asemenea, o legătură cu Ucraina, lucru pe care Kievul şi Statele Unite l-au respins cu fermitate.

Talibanii au revenit la putere în Afganistan în 2021, după retragerea forţelor străine conduse de SUA, dar au rămas până acum pe o listă de organizaţii pe care Rusia le consideră drept teroriste. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite