Rusia susține că Ucraina a contractat aproape 12.000 de mercenari din 84 de țări. Câți ar fi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu data de 24 februarie, pentru a putea face față forțelor militare ruse, Ucraina a contractat aproximativ 12.000 de mercenari din 84 de țări. Printre ei se numără și români, conform estimărilor publicate, luni, de Ministerul rus al Apărării, citate de agenția EFE.

Aproape 12.000 de mercenari străini au ajuns în Ucraina, de la începutul războiului FOTO Profimedia
Aproape 12.000 de mercenari străini au ajuns în Ucraina, de la începutul războiului FOTO Profimedia

Cea mai mare parte dintre miile de mercenari ar fi sosit în Ucraina încă din primele luni ale invaziei rusești, în perioada martie-aprilie 2022. Nu a durat mult până să se înregistreze victime, fapt care a făcut ca numărul sosirilor să se diminueze, a remarcat armata rusă.

În total, începând din 24 februarie 2022, au sosit oficial în ţară (în Ucraina) pentru a participa la acţiuni combatante de partea armatei ucrainene 11.675 de mercenari din 84 de ţări, a susţinut Ministerul rus al Apărării, pe contul său de Telegram.

Câți mercenari ar fi venit din România

Potrivit Ministerului rus al Apărării, majoritatea grupurilor, adică un număr de peste 2.600 de persoane, au venit din Polonia. Din Statele Unite ale Americii și Canada ar fi mers în Ucraina mai bine de 900 de persoane, în timp ce peste 800 de mercenari georgieni au ajutat armata ucraineană.

Și din Regatul Unit și România ar fi mers, de asemenea, luptători, fiind vorba despre mai bine de 700 de persoane.

Au venit, de asemenea, în Ucraina mercenari din Croaţia, Franţa şi zone siriene aflate sub controlul Turciei, a transmis Ministerului rus al Apărării.

Acesta mai afirmă că, până la finalul lunii iunie a fost confirmată moartea în luptă a 4.845 de mercenari străini, majoritatea din SUA, Canada şi mai multe ţări europene.

Alţi 4.801 combatanţi străini au părăsit Ucraina după ce au înţeles atitudinea regimului de la Kiev faţă de ei, astfel că la ora actuală în rândurile armatei ucrainene mai sunt 2.029 mercenari străini, estimează Ministerul Apărării de la Moscova.

Potrivit declarațiilor prizonierilor de război ucraineni, comandanţii armatei ucrainene nu-şi asumă nicio responsabilitate pentru pierderile în rândul soldaţilor străini, pe care-i aruncă în luptă primii să fie măcelăriţi şi îi recuperează ultimii când sunt răniţi.

În contextul eşecului noului val de mobilizări în Ucraina, şi pentru a muşamaliza pierderile catastrofice de efective ale armatei ucrainene, regimul de la Kiev a crescut recrutările în ţări din Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu pentru a atrage mercenari străini, afirmă, în continuare, ministerul rus.

În ultima lună, potrivit acestuia, Ucraina a început recrutarea de mercenari din Argentina, Brazilia, Afganistan, Irak şi din teritoriile siriene aflate sub control american, fiind sporite concomitent eforturile de recrutare din SUA şi Canada în urma scăderii interesului cetăţenilor polonezi, britanici şi în general europeni de a lua parte la acest conflict.

La puţin timp după invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în „legiunea internaţională” a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei ţări.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite