Rusia condamnă la ONU atacurile SUA și Marii Britanii asupra rebelilor houthi din Yemen

0
Publicat:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a condamnat ferm marţi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, atacurile SUA şi Marii Britanii, cu sprijinul altor aliaţi, asupra poziţiilor rebelilor houthi în Yemen, relatează DPA.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse FOTO EPA EFE

Este o "agresiune nejustificată" şi o ameninţare directă la adresa păcii internaţionale, a spus Lavrov la New York.

Şeful diplomaţiei ruse a cerut, de asemenea, eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de Hamas şi încetarea focului în Fâşia Gaza.

Lavrov s-a pronunţat în favoarea soluţiei a două state, un stat palestinian independent alături de Israel, şi l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi alţi membri ai guvernului său pentru respingerea acestei soluţii.

La rândul său, secretarul general al ONU Antonio Guterres a criticat ca fiind "inacceptabil" faptul că premierul Netanyahu şi membrii guvernului său au respins soluţia a două state la conflict din Orientul Mijlociu.

"O încheiere de durată a conflictului israeliano-palestinian poate veni doar prin soluţia a două state", a declarat Guterres în Consiliul de Securitate al ONU.

"Acest refuz şi negarea dreptului poporului palestinian de a avea un stat ar prelungi la nesfârşit un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii globale", a mai spus el.

Statele Unite şi UE pledează în favoarea unei soluţii a două state, în timp ce guvernul israelian refuză să discute cu privire la o astfel de soluţie, iritând comunitatea internaţională. Premierul Benjamin Netanyahu şi-a reafirmându-şi săptămâna trecută opoziţia faţă de o "suveranitate palestiniană".

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite