Casa Albă a anunțat un alt atac american asupra țintelor Houthi din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate, John Kirby, a clarificat că aceasta a fost deja „a patra acțiune proactivă” a armatei americane.

Kirby. Foto: Profimedia
Kirby. Foto: Profimedia

Statele Unite au lansat o altă serie de lovituri împotriva țintelor mișcării rebele yemenite Ansar Allah (Houthis), a declarat reporterilor John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

În această dimineață, armata americană a efectuat trei lovituri de succes împotriva țintelor Houthi din Yemen, în autoapărare”, a spus el. Kirby a clarificat că aceasta a fost deja „a patra acțiune proactivă” a armatei americane, țintele fiind „lansatoarele de rachete Houthi”. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe nu a oferit alte detalii despre ultimele lovituri, menționând că Pentagonul ar putea anunța acest lucru în viitorul apropiat.

Kirby a subliniat că loviturile americane asupra țintelor Houthi au avut un impact asupra capacităților lor militare, „dar au încă o anumită capacitate de a efectua atacuri”. El a adăugat că Statele Unite vor continua să întreprindă „acțiuni necesare” pentru a-și proteja armata și interesele în regiune. „Vom lua în considerare toate opțiunile”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe. „Una dintre ele este militară, dacă este necesar”. Kirby a reamintit, de asemenea, cererea Washingtonului: mișcarea Ansar Allah trebuie să oprească bombardarea navelor în Marea Roșie. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite