Forţele navale americane au lovit poziţiile houthi de patru ori în ultima săptămână: „Nu dorim un război regional“

0
Publicat:

Guvernul american a afirmat joi că Statele Unite nu sunt într-un război cu rebelii houthi din Yemen, care sunt sprijiniţi de Iran, în pofida atacurilor repetate asupra poziţiilor acestora, relatează DPA.

Rebeli houthi FOTO EPA EFE
Rebeli houthi FOTO EPA EFE

''Nu căutăm războiul. Nu credem că suntem în război. Nu dorim să vedem un război regional'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, joi la Washington.

Ea a adăugat că militanţii houthi continuă să atace cu rachete vase comerciale care navighează în Marea Roşie.

''Ceea ce facem cu partenerii noştri este autoapărare. Cu siguranţă nu vrem să vedem extinderea către un război regional'', a accentuat Singh, conform Agerpres.

Forţele navale americane au lovit poziţiile houthi de patru ori în ultima săptămână. În timpul acestor acţiuni au fost lovite două rachete antinavă pe care militanţii houthi le pregătiseră pentru un bombardament iminent în Marea Roşie, potrivit Pentagonului.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului Apărării a spus că loviturile militare americane vor continua dacă este necesar şi le-a cerut rebelilor houthi să-şi oprească atacurile asupra transporturilor internaţionale.

Ulterior, Comandamentul central american din Orientul Mijlociu (Centcom) a precizat că militanţii houthi au atacat cu două rachete petrolierul M/V Chem Ranger, sub pavilion Insulele Marshall, a treia acţiune de acest fel în ultimele trei zile în Marea Roşie. Atacul s-a produs joi în jurul orei locale 21:00 (vineri ora 00:00 GMT).

''Echipajul a observat impactul rachetelor cu apa în apropierea navei. Nu au fost raportaţi răniţi sau avarii ale navei, care şi-a continuat traseul'', a precizat Centcom.

De la începerea războiului între Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas în octombrie anul trecut, rebelii houthi au atacat constant vase comerciale cu presupuse legături cu Israelul ce navigau în Marea Roşie.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite