Rusia ar fi înregistrat cel mai mare număr de morți, în urma unui atac al ucrainenilor înainte de Anul Nou VIDEO

0
Publicat:

Rusia ar fi înregistrat cel mai mare număr de morți, după ce Ucraina a lansat un atac masiv asupra unei cazărmi, sâmbătă, 31 decembrie, relatează The Sun.

Soldat rus
Pierderile suferite de Rusia. FOTO Profimedia (Arhivă)

Sute de militari mobilizați ar fi murit în atacul din Donbas lansat de ucraineni asupra unei cazărmi, chiar înainte de miezul nopții. 

Atacul mortal a avut loc la 185 de kilometri de locul în care liderul de la Kremlin și-a „preînregistratmesajul de Anul Nou.  

În timpul discursului său, președintele rus a afirmat că Occidentul „se folosește în mod cinic de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia". 

Moscova a încercat să ascundă bilanțul militarilor uciși pe front, însă armata ucraineană estimează că numărul soldaților ruși morți este de 400, iar alți 300 ar fi fost răniți. 

În aceeași ordine de idei, Rusia a confirmat o „pierdere semnificativă de vieți omenești”. 

Pierderile suferite

Conform rapoartelor de pe canalul de Telegram General SVR, Putin ar fi pierdut peste 1.000 de ofițeri ai serviciilor secrete FSB în războiul din Ucraina, ceea ce ridică bilanțul morților la 145.000 în zece luni. 

Raportul sugerează că pierderile suferite de armata lui Putin s-ar ridica la 104.186, iar alte 33.902 de pierderi s-ar fi înregistrat în companii militare private, precum Wagner. 

 Pierderile din Garda Națională Rusă s-ar ridica la 5.941. 

O înregistrare video virală arăta o familie în timp ce urmărește discursul lui Putin înainte de a servi masa de Anul Nou. O femeie aflată la balcon a început să țipe în momentul în care a început atacul asupra cazărmii rusești. 

Surse rusești pro-război susțin că două lovituri cu HIMARS au lovit cazarma din Makiivka, ucigând comandanți ruși și militari. 

Bloggerul ucrainean pro-Putin Anatoli Sharii a publicat un mesaj: „În Makiivka au fost ucise CÂTEVA SUTE de persoane”. 

Grey Zone, un canal de Telegram asociat cu grupul de mercenari Wagner, a dezvăluit că ar fi murit între 50 și 70 de persoane, iar clădirea ar fi fost distrusă. 

 „Desigur, nu vorbim despre 500-600 de morți, aceasta este propaganda inamicului. Dar totuși erau mai mult de 100 de persoane în clădire, aproximativ 120-150”. 

Se crede că militarii ruși morți sunt din regiunea Saratov. 

Publicația ucraineană Obozrevatel a relatat că HIMARS a distrus „sute de invadatori". 

 „Numărul morților este încă necunoscut: conform diferitelor estimări, în timpul atacului, în bază se aflau între 150 și 700 de ocupanți, dintre care cei mai mulți ar fi fost mobilizați din Saratov. Potrivit Comitetului strategic al forțelor armate ucrainene, 400 de soldați ruși au fost uciși, iar aproximativ 300 au fost răniți”, conform publicației. 

Conform rapoartelor, Rusia caută „trădătorii” care au dezvăluit locația cazărmii lor. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite