Zelenski: Situaţia în Donbas este dură. Ocupanţii folosesc toate resursele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volodimir Zelenski a recunoscut că situaţia în unele zone din regiunea Donbas, controlat în mare parte de forţele ruse, ''este dură'' pentru armata ucraineană, transmite marţi EFE, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Teritoriul la care face referire preşedintele Ucrainei include regiunile Doneţk şi Lugansk, unde au loc în prezent lupte crâncene între militarii ruşi şi ucraineni și este controlat parţial de Moscova, care a anexat ilegal aceste teritorii în septembrie.

Necesită maximă forţă şi concentrare. Situaţia acolo este dură'', a spus Zekenski într-un mesaj difuzat în noaptea de luni spre marţi şi publicat pe contul său Telegram, mesaj în care  a vorbit despre oraşele Bahmut şi Kreminna, ambele situate în Donbas.

„Oamenii noștri rămân de neclintit”

Armata rusă încearcă de săptămâni bune să controleze și oraşul Bahmut din Doneţk, iar potrivit EFE, situația este similară și în oraşul Kreminna, din Lugansk.

Ocupanţii folosesc toate resursele, resurse importante, pentru a obţine măcar ceva progrese. Le mulţumesc tuturor oamenilor noştri care îşi menţin poziţiile cu fermitate, rămân de neclintit şi găsesc ocazii nu doar pentru a nu pierde nimic, ci chiar pentru a-i alunga pe ocupanţi şi a le diminua forţele'', a mai spus  Zelenski.

Milioane de ucraineni nu au electricitate

Zelenski s-a referit şi la problemele energetice cu care se confruntă Ucraina drept consecinţă a ultimelor atacuri ruse împotriva infrastructurii strategice.

Circa 9 milioane de persoane sunt izolate în diferite regiuni din Ucraina. Însă numărul şi durata penelor de curent s-au redus treptat. Mulţumesc fiecărei persoane în parte dintre cei care au reuşit'' să restabilească serviciul, a declarat Zelenski, citat de agenţiile ucrainene, potrivit Agerpres.

Sunt așteptate noi atacuri rusești

Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor să se pregătească de noi atacuri ruse cu rachete şi, din acest motiv, să acorde atenţie sirenelor care anunţă raiduri aeriene.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri