Putin, combativ în mesajul de Anul Nou: „Occidentul ne-a mințit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Corectitudinea morală şi istorică" este de partea Rusiei, a declarat sâmbătă reşedintele rus Vladimir Putin, în mesajul de Anul Nou, în plină ofensivă în Ucraina şi în plină criză cu Occidentul, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit lui Putin, anul 2022 a fost bogat „în evenimente cu adevărat decisive şi importante" care „pun bazele adevăratei noastre independenţe. Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entităţi constitutive ale Rusiei", a adăugat el într-un mesaj de nouă minute - cel mai lung discurs de Anul Nou din cele două decenii de când se află la putere - transmis de televiziunea publică. 

Putin a acuzat Occidentul că a mințit Rusia și că a provocat Moscova să lanseze „operațiunea militară specială" în Ucraina, dar că nu va ceda în faţa încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a o distruge.

Vladimir Putin / Foto: Profimedia
Vladimir Putin / Foto: Profimedia

Timp de ani de zile, elitele occidentale ne-au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice. De fapt, în toate modurile posibile, ele încurajau neonaziștii care au recurs la un terorism deschis împotriva civililor din Donbas. Occidentul a mințit în legătură cu pacea. Se pregătea pentru agresiune... iar acum se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia. Nu am permis niciodată acest lucru și nu vom permite nimănui să ne facă acest lucru", a declarat Putin, într-un discurs de Anul Nou neobișnuit de combativ, dedicat de obicei urărilor pentru anul care urmează.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunțase că victoria Rusiei în Ucraina este „inevitabilă" şi a salutat eroismul soldaţilor ruşi.

Putin, despre Benedict al XVI-lea

Separat, într-un mesaj de condoleanţe transmis Papei Francisc şi făcut public de Kremlin, Putin a salutat memoria fostului papă Benedict al XVI-lea după decesul acestuia anunţat sâmbătă de Vatican.

„Benedict al XVI-lea a fost o personalitate religioasă şi de stat eminentă, un apărător hotărât al valorilor tradiţionale creştine", a adăugat liderul de la Kremlin.

„Voi păstra pentru totdeauna amintiri luminoase cu el", a mai spus Putin.

Preşedintele rus se prezintă ca un apărător al valorilor conservatoare, denunţând mereu declinul moral al Occidentului, în special datorită acceptării comunităţii LGBT.

Anterior, Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat la rândul său memoria fostului papă Benedict al XVI-lea, un apărător al "valorilor tradiţionale".

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite