Reacția Moscovei la planurile ca NATO să permită atacuri ucrainene pe teritoriul rus: „disperare”

0
Publicat:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reacționat după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a alăturat apelurilor în creștere ale liderilor occidentali ce pledează pentru anularea interdicției privind utilizarea de către Ucraina a armelor furnizate de Occident pentru a lovi ținte în Rusia.

Serghei Lavrov. FOTO EPA EFE
Serghei Lavrov. FOTO EPA EFE

Reacția Moscovei vine și în contextul în care la Casa Albă se discută despre ridicarea interdicției de a folosi arme americane pentru lovirea unor ținte din Federația Rusă,  potrivit HotNews.  

„Discuțiile oficialilor americani despre necesitatea de a permite Kievului să lovească ținte de pe teritoriul rusesc reflectă disperarea Occidentului”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit agenției oficială de știri TASS.

„Pare a fi o agonie”

Șeful diplomației ruse a mai spus că „după cum înțeleg, aceste discuții reflectă, într-un anumit sens, lipsa de speranță și înțelegerea faptului că, prin mijloacele oneste obișnuite, care sunt aplicate în dreptul internațional chiar și în timpul ostilităților, (ei - occidentalii, n.r.) nu își vor atinge scopul. Pare a fi o agonie”, potrivit unui comentariu  comentariu pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin” de la postul de televiziune Rossiya-1.

Politicienii americani vorbesc „serios despre «decolonizarea» sau «dezmembrarea» Rusiei”,a mai spus Lavrov:

„Când am arătat că nu vom suporta și nu vom permite ca Ucraina să fie folosită ca o amenințare directă la adresa securității noastre, ca un instrument de distrugere a tot ce este rusesc în teritoriile istorice rusești, ei au început să ia astfel de decizii”, a spus Lavorv, conform presei de stat.

Amintim că, în irmă cu două săptămâni, ministrul de externe rus spunea că dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă, Rusia este pregătită.

Anterior, Lavrov avertizase căsprijinul Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei pentru Ucraina implică riscuri strategice grave privind o confruntare directă între marile puteri nucleare ale lumii.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite