Putin, vizită la cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la o întâlnire a comandamentului militar din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, deţinută parţial de Rusia, a anunţat marţi Kremlinul.

Putin a primit rapoartele comandanţilor forţelor aeriene şi grupului armat "Dnepr" (Nipru), precum şi ale altor ofiţeri superiori, care l-au informat despre situaţia din regiunile Herson şi Zaporojie, ambele proclamate de Moscova parte a Rusiei.

Trupele ruse s-au retras din Herson, capitala regională, în noiembrie anul trecut, consolidându-şi poziţiile pe malul opus al fluviului Nipru în aşteptarea contraofensivei ucrainene.

Vladimir Putin a vizitat de asemenea sediul Gărzii Naţionale din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), o altă parte a Ucrainei anexată de Moscova anul trecut.

Kremlinul nu a precizat când a participat Vladimir Putin la reuniunea comandamentului militar, arată surse citate de Agerpres.

La întâlnirea de la sediul "Dnepr", Putin a cerut armatei să-şi exprime părerea cu privire la situaţia din direcţiile Herson şi Zaporojie şi să facă schimb de informaţii, potrivit agenţiei oficiale de presă RIA.

Ultima dată Vladimir Putin a vizitat regiuni ucrainene controlate de Federaţia Rusă la 19 martie, când a ajuns la Mariupol.

Unul dintre scopurile vizitei a fost acela de a obține un "raport" de la comandanți cu privire la situația din ambele direcții, Herson și Zaporojie.

De ce e atât de importantă regiunea Herson pentru ruși

Regiunea Herson este considerată o „poartă către Crimeea”, iar recucerirea ei ar „deschide calea spre recucerirea Crimeei, ceea ce Ucraina urmărește să facă în acest război”, afirmă dr. Marina Miron pentru BBC.

Herson este singura dintre capitalele regionale ale Ucrainei care a căzut în mâinile forțelor rusești. Rusia a cucerit-o la începutul lunii martie și a declarat recent că a anexat regiunea Herson, împreună cu alte trei regiuni din Ucraina.

Forțele Rusiei sunt supuse unei presiuni uriașe pentru a apăra Herson. Acestea au pierdut 6.000 de km pătrați de teritoriu în favoarea forțelor ucrainene în timpul contraofensivei lor din estul țării.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite