Putin susține că Occidentul împinge Ucraina pe o cale suicidară

0
0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, vineri, că statele occidentale au schimbat Ucraina „într-o colonie” și îi „exploatează” poporul cu cât continuă să-i furnizeze arme, relatează TASS.

Vladimir Putin
Putin susține că Occidentul utilizează populația Ucrainei drept „carne de tun”. Foto: Profimedia

Timp de câțiva ani, Occidentul a exploatat fără rușine resursele (Ucrainei), a încurajat genocidul și teroarea în Donbas, a transformat de fapt această țară într-o colonie și acum folosește în mod cinic poporul ucrainean drept carne de tun, ca o lovitură împotriva Rusiei, continuând să aprovizioneze Ucraina cu arme și muniții”, a declarat liderul rus. 

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declarații într-un mesaj video transmis la o întrunire a miniștrilor Apărării din Organizația de Cooperare de la Shanghai, grup ce întrunește China, Rusia și câteva foste țări sovietice. 

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că „împinge Ucraina pe o cale suicidară”. 

În cadrul aceluiași discurs, liderul rus a susținut că dorința Occidentului de a-și păstra dominația pe scena mondială face să sporească riscul de conflict. 

Potenţialul de conflict în lume creşte şi este o consecinţă directă a încercărilor elitelor occidentale de a-şi menţine cu orice preţ dominaţia politică, financiară, militară şi ideologică pe scena mondială. Sporesc în mod deliberat haosul şi agravează situaţia internaţională”, a declarat Putin, conform Reuters

Liderul de la Kremlin a prezentat de nenumărate ori războiul din Ucraina, pe care l-a denumit „operațiunea militară specială”, drept un conflict între Rusia și Occident, criticându-i pe cei care au acordat sprijin militar și financiar Ucrainei. 

Ucraina, țările europene și SUA afirmă că Moscova a utilizat pretextul preocupărilor de securitate cu obiectivul de a lansa un război de agresiune împotriva țării vecine, în încercarea de a pune stăpânire pe teritorii și de a-l înlătura de la putere pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri