Ramzan Kadîrov, acuzat vrea să antreneze copiii răpiți din Ucraina ca să lupte pentru Rusia

0
0

Liderul cecen Ramzan Kadîrov (46 de ani), cunoscut drept câinele lui Vladimir Putin, vrea să antreneze copiii și tinerii ucraineni în unitățile sale de luptă, pentru a deveni soldați.

Ramzan Kadîrov vrea să facă tabere de antrenament cu copii și tineri răpiți FOTO Profimedia
Ramzan Kadîrov vrea să facă tabere de antrenament cu copii și tineri răpiți FOTO Profimedia

Potrivit publicației Bild, care preia o informație de la radiodifuzorul american Radio Europa Liberă, dictatorul cecen a răpit copii din Ucraina ocupată, din zonele Lugansk și Donețk, care au fost duși în Cecenia pentru „reeducare”. Ramzan Kadîrov ar avea în plan să deschidă cel puțin încă zece tabere în diferite regiuni rusești.

„Astăzi au 16 sau 17 ani, așa că teoretic într-un an sau doi ar putea merge la război ca voluntari. Între timp, vor primi pregătire militară”, a spus Abubakar Yangulbayev, activist pentru drepturile omului.

Taberele paramilitare de copii există din anul 2017

În Cecenia există tabere de copii paramilitare din anul 2017. În cadrul programului de stat rus „Adolescenții Rusiei”, liderul cecen a adus recent 200 de tineri din diverse regiuni, inclusiv din Lugansk și Donețk.

Dictatorul din Cecenia, Kadîrov, este cunoscut pentru acțiunile sale brutale împotriva Ucrainei prin trimiterea propriilor forțe speciale în zona de război. Acesta și-a trimis chiar și proprii copii pe front.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri