Putin, prima reacție după moartea lui Prigojin: „A avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit pentru prima dată despre accidentul aviatic de miercuri seara.

Vladimir Putin și Evgheni Prigojin FOTO Profimedia
Vladimir Putin și Evgheni Prigojin FOTO Profimedia

Acesta a confirmat că Evgheni Prigojin a murit în urma prăbușirii avionului său. El transmite condoleanțe familiilor celor decedați și îl descrie pe fondatorul grupului Wagner drept „un om de afaceri talentat", scrie bbc.com.

El spune că a fost informat despre accidentul aviatic de miercuri seară abia joi dimineață.

Îl cunoșteam pe Prigojin de mult timp, de la începutul anilor 1990. A avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave de-a lungul vieții sale. Dar a obtinut rezultate - pentru el însuși, dar și atunci când i-am cerut”, a mai precizat Putin.

Avea o mulțime de dușmani la Moscova

Prigojin, un fost condamnat, bucătar și vânzător de hot dog devenit șef mercenar, a avut o mulțime de admiratori în rândurile armatei sale de mercenari Wagner și nu numai. Mulți au asistat la primirea sa caldă de către publicul de la Rostov-pe-Don, când ajunsese acolo cu exact două luni în urmă, în plină rebeliune care s-a stins apoi foarte repede.

Dar avea și o mulțime de dușmani la Moscova, mai ales în rândurile superioare ale armatei ruse ai căror lideri i-a criticat frecvent și public, potrivit bbc.com.

Ceea ce s-a dovedit a fi probabil greșeala lui fatală a fost vizarea președintelui Putin când a lansat acel marș asupra Moscovei pe 23 iunie. Deși nu l-a menționat pe Putin pe nume la acea vreme, Prigojin a înfuriat Kremlinul criticând public motivele oficiale invocate pentru invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

El le-a spus rușilor că au fost înșelați și că fiii lor mureau în războiul din Ucraina. din cauza conducerii slabe. Aceasta a fost o erezie și mesajul video al lui Putin din acea zi a subliniat clar acest lucru. El a numit marșul lui Prigojin asupra Moscovei o trădare și o înjunghiere în spate.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite