Putin, confirmat oficial candidat al Rusiei Unite la preşedinţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin, candidatul Rusiei Unite la prezidenţialele din martie 2012
Vladimir Putin, candidatul Rusiei Unite la prezidenţialele din martie 2012

Partidul Rusia Unită, reunit duminică în Congres la Moscova, a aprobat în unanimitate candidatura lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din 4 martie 2012.

Reuniţi pe arena sportivă Lujniki din Moscova, toţi delegaţii care au participat la vot l-au susţinut pe actualul prim-ministru.

În total, „614 buletine au fost depuse. 614 pentru, nici unul împotrivă, nici un buletin invalidat", a declarat preşedintele Consiliului superior al Rusiei Unite, Boris Grizlov, prezentând rezultatul scrutinului. „Decizia a fost luată", a adăugat el, citat de Ria Novosti.

Putin avertizeze ţările străine să nu se amestece în alegeri

Prospătul candidat la prezidenţialele din 2012, a avertizat ţările străine să nu se amestece în alegerile ruse, cu o săptămână înaintea scrutinului legislativ, relatează AFP.

Putin a declarat, în cadrul congresului formaţiunii Rusia Unită că ţări străine plătesc ONG-uri în Rusia „pentru a influenţa cursul campaniei electorale din ţară". El a apreciat că este vorba despre o „muncă inutilă, bani aruncaţi pe fereastră".

„Ar fi de preferat să folosească aceşti bani pentru a plăti deficitul ţărilor lor şi să înceteze să mai cheltuie banii pentru politici externe costisitoare şi ineficiente", a adăugat el, într-o aparentă referire la ţări europene şi la SUA.

Organziaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a indicat în octombrie că a fost invitată oficial să monitorizeze alegerile legislative din Rusia de la 4 decembrie, dar a subliniat că numărul observatorilor săi a fost limitat de Moscova.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri