Presa rusă continuă intoxicările: România concentrează trupe la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe publicaţii şi site-uri ruseşti scriu că "armata română face manevre în apropierea frontierei cu Ucraina".

„În România a fost remarcată o mişcare a unităţilor militare spre frontierele de est – prin Bucureşti spre Constanţa a trecut un tren militar cu arme de apărare antiaeriană, camioane, precum şi sisteme de lansare a rachetelor sol-aer, scrie „Nezavisimaia Gazeta“. Potrivit Ministerului Apărării Naţionale a României, tehnica militară este necesară pentru a efectua exerciţii militare comune la care participă militari americani, precum şi patru avioane de vânătoare americane F-16. "Manevrele vor avea loc în conformitate cu planul de parteneriat strategic dintre ţările noastre", - a precizat ministrul român al Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Vocea Rusiei scrie că unităţi militare româneşti se deplaseaza către granitele estice, fiind văzut un transport feroviar de tunuri antiaeriene, camioane, radare mobile, vehicule blindate, containere cu muniţie şi sisteme de rachete sol-aer.

Publicaţiile ruseşti reamintesc că Pentagonul întăreşte contingentul de puşcaşi marini din România, din cauza ocupaţiei Crimeei.

Vocea Rusiei mai notează că autorităţile române au solicitat oficial de la Washington trimiterea unui escadron de avioane de luptă americane pe teritoriul României, pentru perioada de până în 2017 .

„Planurile de  creştere a prezenţei militare a SUA în România sunt criticate atât de către politicieni, cât şi de români“, notează postul de radio rusesc, care-l citează pe Ionel Blănculescu,  consilier al prim-ministrului român, care şi-a exprimat temerile, spunând că Statele Unite au transformat România într-o " ţintă bună " , în caz de escaladare militară în regiune .

Pe de altă parte, o serie de analişti politici români cred că, având în vedere evenimentele din Ucraina, Bucureştiul trebuie să fie bine pregătit pentru a trimite trupe în regiunile Odesa şi Cernăuţi . " O intervenţie în partea de nord a regiunii Bucovina, la sud de Basarabia şi Transnistria devine inevitabil şi chiar necesar, mai ales în cazul în care Ucraina nu este în măsură să să menţinerea ordinea publică pe teritoriile în care trăieşte populaţie românească, " citează  Vocea Rusiei citând, un articol al lui Dinu Zară, apărut pe platforma de bloguri a cotidianului „Adevărul“.
 

citeşte şi:

VIDEO Rusia a declanşat propaganda stupidă contra României

Televiziunea publică din Federaţia Rusă a difuzat recent materiale care descoperă subit nefericirea poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană, iar Vocea Rusiei inventează evenimente halucinante care s-ar fi petrecut recent în nordul României, la graniţa cu Ucraina.

Jocul de şah al lui Putin în Ucraina: tactici bune, dar strategie nepotrivită

Regulile jocului de şah, aflat printre sporturile cele mai importante în Rusia, par să dicteze şi desfăşurarea evenimentelor legate de criza ucraineană. Potrivit unuia dintre experţii jocului de şah, preşedintele rus Vladimir Putin mută piesele pe o tablă de şah la nivel geopolitic, punând în mişcare o serie de evenimente cu o miză uriaşă. Tacticile sale sunt descifrate de un alt bine-cunoscător al secretelor şahului.

Dicţionar de război. Top 10 cuvinte auzite pe străzile Slavianskului

Slaviansk nu este nici pe departe locul ideal pentru a învăţa limba rusă. Printre tancuri, filtre de control păzite de indvizi cu cagule şi armament serios, înveţi totuşi destul de repede să comunici în dialectul local. Cuvintele de mai jos sunt un Top 10, un „dicţionar de supravieţuire esenţial“ pentru orice jurnalist aflat în zonă.

Războiul de dincolo de război

Se pregăteşte oare intrarea lumii în război? Ceea ce avem acum adică un război al cuvintelor, riscă oare într-adevăr să degenereze astfel încât, mai curând sau mai târziu, să auzim tragicele cuvinte ale războiului?

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite