Mister în jurul unei mitraliere folosite de soldații ucraineni. Arma e fabricată în China

0
Publicat:

Pe rețelele sociale a fost publicată o fotografie în care este devoalată o armă aflată în dotarea armatei ucrainene, de fabricație chinezească, dar originile ei sunt total necunoscute.

Mitraliera de fabricație chinezească Foto: Twitter - Ukraine Weapons Tracker
Mitraliera de fabricație chinezească Foto: Twitter - Ukraine Weapons Tracker

Pagina Ukraine Weapons Tracker prezintă o mitralieră W85, cu muniție de 12.7x108 mm, de fabricație chineză, dar care poate folosi muniție de sorginte sovietică, armă ce se află în dotarea forțelor armate ucrainene.

Nu se știe până în prezent cum a apărut această armă în mâna forțelor ucrainene, iar misterul este adâncit și de faptul că China este recunoscută că nu a condamnat războiul de agresiune dus de Putin în Ucraina.

O posibilitate ar fi ca mitraliere W85, care sunt extrem de rare în rândul forțelor armate din Europa, să fi ajuns în Ucraina după ce au fost cumpărate de la terțe părți.

Una dintre cele mai plauzibile variante ar fi ca ele să fi făcut parte dintr-un pachet de armament livrat de Iran rebelilor Houthi din Yemen pe care îi susțin ca parte a războiului proxy dus împotriva Arabiei Saudite. Dacă livrarea de mitraliere ar fi fost interceptată de trupele americane sau alte părți interesate din zonă, ele ar fi putut fi donate sau vândute Ucrainei, în funcție de cine le-a interceptat, scrie hotnews.to.

Este posibil ca aceasta să fie modalitatea prin care pe rețelele sociale au ajuns în vară și mortiere iraniene de 120 de milimetri în dotarea armatei ucrainene.

Totodată, s-a speculat că mitralierele W85 ar fi fost trimise Ucrainei de către Albania, date fiind relațiile apropiate între Tirana și Beijing în perioada comunistă și colaborarea militară între ele.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite