Medvedev amenință din nou cu holocaustul nuclear: Sper că „prietenii” noştri de peste Ocean sunt conştienţi

0
Publicat:

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a afirmat că în ciuda doctrina Rusiei pentru descurajare nucleară, posibilitatea recurgerii la arme nucleare în războiul cu Ucraina nu este complet exclusă. În același timp, el consideră că anumite declarații ale oficialilor ucraineni fac mai degrabă obiectul unei propagande.

 Dmitri Medvedev, despre posibilitatea folosirii armelor nucleare FOTO Profimedia
Dmitri Medvedev, despre posibilitatea folosirii armelor nucleare FOTO Profimedia

Arme nucleare, în lupta pentru peninsula Crimeea

Încercările Ucrainei de a recupera peninsula Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014, ar putea conduce la folosirea armelor nucleare de către armata rusă. Avertismentul a venit, vineri, din partea vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei și fostului preşedinte şi premier rus, Dmitri Medvedev, relatează agenţia EFE.

Dacă vorbim despre ofensive serioase legate de încercarea de a recupera prin forţă Crimeea, este deplin evident că acesta va fi considerat un motiv pentru folosirea oricărui mijloc, inclusiv cele prevăzute în doctrina de descurajare nucleară, a spus Medvedev într-un interviu acordat unor agenţii de presă ruse, printre care şi TASS.

El a precizat că doctrina Rusiei pentru descurajare nucleară prevede posibilitatea recurgerii la armele nucleare, dacă existenţa statului rus în sine este ameninţată. Încercarea de a smulge o parte a statului rus este un atac la adresa existenţei sale, a explicat Medvedev, referind-se la Crimeea anexată de Rusia.

Prin urmare, puteţi trage concluziile: există fundamentele evidente pentru folosirea oricărei arme. Absolut oricare. Sper că 'prietenii' noştri de peste Ocean sunt conştienţi de asta, a ameninţat fostul preşedinte rus.

Amenințare sau propagandă

Totuşi, Medvedev crede că declaraţiile oficialilor ucraineni despre recuperarea Crimeei sunt mai degrabă propagandă.

Tot felul de declaraţii despre recuperarea Crimeei sau altceva ... Vedeţi, asta este propagandă şi aşa trebuie tratată. Ea există mereu în timp de război, a observat responsabilul rus.

Aceasta în primul rând pentru că situaţia economică prin care trec ei, spre deosebire de noi, este oribilă, consideră Medvedev, adăugând că la ora actuală Kievul supravieţuieşte economic doar datorită finanţărilor externe.

Ucraina nu este doar o ţară ruinată, este o ţară întreţinută complet din exterior, un stat falit, a apreciat el.

Ajutorul militar venit din Occident

Cât despre posibilitatea ca Ucraina să adere curând la UE, în opinia fostului preşedinte rus aceasta este o minciună absolută.

El mai crede că preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, se grăbeşte să intensifice ajutorul militar pentru Ucraina întrucât agenda sa ar pierde elan atât în SUA, cât şi în Occident în general.

Biden şi apropiaţii lui fac tot ce pot pentru a intensifica acest ajutor cât mai repede posibil. Dar republicanii nu le vor permite. Este adevărat, ei îşi mai agită pumnii în faţa noastră. Unii republicani nebuni cer să fie doborâte avioane (ruseşti), dar asta nu înlătură ideea principală: conflictul în Ucraina este agenda democraţilor, şi nu doar a democraţilor, ci a lui Joe Biden personal. El s-a aruncat adânc în această afacere încă de când era vicepreşedinte. Şi-a adus în Ucraina fiul (Hunter Biden - n. red.), care a început să facă avere acolo doar pentru că era fiul lui Biden. Pentru el asta este o rană nevindecată şi care nu se va vindeca niciodată, a remarcat Dmitri Medvedev, citat de agenţia TASS.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite