Prigojin, „dezvăluiri” despre planul Ucrainei de a reveni la granițele din 1991. Cele trei „lovituri strategice” pregătite de Kiev VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a vorbit în cadrul unui interviu, distribuit pe Telegram, despre o presupusă strategie a Ucrainei de a reveni la granițele din 1991. Armata ucraineană ar avea în plan trei lovituri strategice.

Evgheni Prigojin a vorbit pe Telegram despre planurile Ucrainei FOTO Profimedia
Evgheni Prigojin a vorbit pe Telegram despre planurile Ucrainei FOTO Profimedia

Evgheni Prigojin afirmă că Ucraina pregătește 3 lovituri strategice pentru a-și elibera teritoriul, până la granițele din 1991. El spune că 200.000 de rezerviști au fost concentrați în puncte cheie, în Donbas. Dintre aceștia, 80.000 s-ar afla în apropiere de Bahmut.

Planurile includ invadarea regiunii Belgorod pentru a fi folosită la schimb, apoi tăierea „L/DPR” (n.r. așa numitele republici independente Lugansk și Donețk) în două și, în final, eliberarea Crimeei”, spune patronul grupului Wagner.

Mesajul său a fost tradus în limba engleză, de Dmitri, fondatorul site-ului War Translated.

Ajutorul primit de Ucraina de la NATO

În interviul distribuit pe Telegram, Evgheni Prigojin a vorbit și despre ajutorul uriaș pe care Ucraina l-a primit din partea țărilor NATO. Acestea includ o cantitate mare de echipamente militare, vehicule blindate și tancuri Leopard, dar și aproximativ 200.000 de rezerve instruite.

Oficialii de la Kiev au avertizat de mult timp cu privire la o ofensivă de primăvară, pe fondul intensificării atacurilor militare din partea Kremlinului.

Rușii, pregătiți să intervină cu echipamente grele

Prigojin a continuat, spunând că rușii vor începe, în curând, să vină cu echipamente grele pe câmpurile de luptă. Vremea caldă le va face mai ușor de manevrat. Venirea primăverii va crea condiții ideale pentru Rusia.

Vine primăvara. Solul se usucă”, a declarat Prigojin. Ceea ce înseamnă că „totul este pregătit pentru ca noi să începem să trimitem echipamente grele prin câmpuri”, a adăugat Evgheni Prigojin, șeful grupului militar privat rus Wagner, potrivit CNN.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite