Liderul Dumei de Stat amenință UE: Să ridice sancțiunile impuse Rusiei

0
Publicat:

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a afirmat că „securitatea energetică a Uniunii Europei este imposibilă fără Rusia”, adăugând că șefii de stat europeni ar trebui să renunțe la măsurile restrictive și să repornească Nord Stream 2 dacă nu vor „să complice viețile cetățenilor lor”, relatează agenția rusă TASS, conform Digi24.

Președintele Dumei de Stat alături de președintele Vladimir Putin. Foto: Shutterstock (Arhivă)
Președintele Dumei de Stat alături de președintele Vladimir Putin. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Securitatea energetică a Europei e imposibilă fără Rusia. Momentul adevărului a venit pentru șefii de stat europeni care au două căi de ieșire din situația în care s-au băgat singuri. Mai întâi, să oprească sancțiunile neligitime pe care le-au impus țării noastre și să repornească Nord Stream 2, sau a doua cale, să lase situație cum este și să accepte problemele și faptul că viața cetățenilor lor se va complica și mai mult”, a declarat Volodin. 

Șeful Dumei ruse a mai afirmat că, în urmă cu un an, țările europene au achiziționat 341 de miliarde de metri cubi de gaz, „din care 50% este gaz din gazoducte rusești”. 

 „Sancțiunile care au țintit țara noastră au dus la o criză energetică în țările europene care le-au inițiat. Chiar dacă toate exporturile de gaze din Africa, Orientul Mijlociu și țările CSI ar fi redircționate, Europa tot nu ar putea să compenseze pentru volumul pierdut din Rusia”, a mai adăugat președintele Dumei de Stat. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite