Mitul amantei lui Putin, desfiinţat de un opozant al liderului rus: „Kabaeva este o operaţiune de acoperire” a Kremlinului

0
0
FOTO Kremlin.ru
FOTO Kremlin.ru

Ilia Ponomariov, fost deputat în Duma de Stat, a afirmat, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon, că fosta gimnastă rusă Alina Kabaeva nu este nici amanta şi nici soţia preşedintelui rus Vladimir Putin. Mai mult decât atât, Ponomariov susţine că cei doi nu au copii împreună aşa cum s-a zvonit, relatează, miercuri, agenţia de presă Unian.

Conform spuselor fostului deputat, Kabaeva are copii, însă nu sunt ai liderului de la Kremlin. Acesta a refuzat să spună cine este tatăl copiilor fostei gimnaste despre care s-a spus că ar fi amanta lui Vladimir Putin, scrie sursa citată de Agerpres. 

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Peninsulei Crimeea de către Moscova în anul 2014. 

Fostul membru al Dumei de Stat din Rusia locuieşte de mulţi ani la Kiev, iar de la debutul invaziei pe care Rusia a declanşat-o în Ucraina s-a înrolat în forţele ucrainene de apărare teritorială. 

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune prieteni buni, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire", a afirmat Ponomariov în interviul acordat lui Dmitri Gordon. 

În anul 2008, ziarul Moskovski Komsomoleţ a relatat că Putin avea de gând să divorţeze de soţia sa Liudmila şi să se căsătorească cu Kabaeva. Cei doi au respins povestea, iar publicaţia s-a închis la scurt timp. 

Cu toate acestea, Ponomariov susţine că îi cunoaşte personal pe cei care se află în spatele poveştii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect profitabil, iar articolul despre Kabaeva a fost un pretext pentru a-l închide. 

Conform lui Ponomariov, Serghei Iastrjembski, fostul secretar de presă al primului preşedinte al Rusiei post-sovietice, Boris Elţin, ar fi fost cel care a supervizat „diseminarea poveştii cu amanta lui Putin”. 

„După aceea, i s-a permis să plece. Trăieşte acum în Italia, se bucură de viaţă. Dar difuzarea informaţiilor despre Kabaeva a fost proiectul său major, pe care l-a făcut înainte de a pleca", a mai adăugat Ponomariov. 

Fosta gimnastă Alina Kabaeva a ajuns în anul 2014 preşedinte al National Media Group, care controlează mai multe posturi de televiziune. Ca apropiată a preşedintelui rus a fost inclusă pe lista cu sancţiuni a UE în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. 

Pe lista sancţiunilor occidentale a fost inclusă şi fosta soţie a preşedintelui Vladimir Putin, Liudmila, în prezent Oceretnaia, de care liderul de la Kremlin a divorţat oficial în anul 2013. 

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite