Soldații ruși parchează transportatoare blindate în apropierea unui reactor al centralei nucleare din Zaporojie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldații ruși care ocupă centrala atomo-electrică din Zaporojie au parcat transportatoare blindate la câțiva metri de un reactor și de depozite de combustibil nuclear utilizat.

Transportatoare blindate parcate de soldații ruși în aproierea reactorului cinci FOTO Twitter
Transportatoare blindate parcate de soldații ruși în aproierea reactorului cinci FOTO Twitter

Potrivit unor imagini surprinse din satelit pe 21 august, transportoare blindate de trupe pot fi văzute parcate la 60 de metri de reactorul numărul cinci.

Aceste vehicule erau parcate sub conducte, cel mai probabil pentru a fi ascunse, precizează Ministerul britanic al Apărării.

Londra suspectează că Moscova ar putea exploata propagandistic orice activitate militară ucraineană în apropierea centralei din Zaporojie.

De asemenea, Londra enumeră principalele riscuri din cauza prezenței militarilor ruși la Zaporojie, și anume posibilitatea întreruperii sistemelor de răcire ale reactorului, deteriorării sursei de alimentare de rezervă sau unor erori ale personalului tehnic ucrainean care operează sub presiune.

ONU, Ucraina și mai multe țări occidentale au cerut demilitarizarea centralei din Zaporojie, dar Moscova se opune acestei solicitări.

Joi, Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, urmează să adopte o hotărâre asupra riscurilor legate de centrala atomo-electrică din Zaporojie.

Centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa, este ocupată de forțele armate ruse încă din luna martie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite