Lidera trupei Pussy Riot, declaraţii după ce a fugit din Rusia. „Închisorile sunt pline de deţinuţi politici. Rusia este ţara care trebuie denazificată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria, arestată în Rusia foto: FB/Free Pussy Riot
Maria, arestată în Rusia foto: FB/Free Pussy Riot

Maria Aliohina a reuşit să fugă din Rusia în timp ce se afla în arest la domiciliu. A ajuns în Lituania şi povesteşte ce se întâmplă cu cei care se opun regimului Putin.

Maria Aliohina, lidera trupei Pussy Riot, a reuşit să fugă din Rusia, din arestul la domiciliu, şi a ajuns în Lituania. Rusoaica susţine că ţara ei are nevoie de o perioadă de reflecţie.

Maria a reuşit să fugă din Rusia chiar înainte de a fi trimisă 21 de zile într-o colonie penală.

„A fost ideea prietenei mele. Ea a cumpărat uniforma unei firme de curierat ruse. Casa prietenei la care stăteam era înconjurată de poliţie, aşa că nu am putut folosi intrarea principală. Am folosit uşa din spate şi, îmbrăcată în uniformă, m-am dus într-un alt apartament care era ca un fel de apartament conspirativ, fără să-mi iau telefonul meu mobil”, spune Maria, citată de Digi24

Despre Putin, ea spune că ar trebui să existe un tribunal care să-l judece, alături de generalii săi. 

„Dar, în afară de asta, ar trebui să existe o reflecţie (pentru Rusia - n.r.) şi nu am idee care va fi concluzia acestei reflecţii, dar fără ea, ţara asta îşi pierde dreptul de a exista. Rusia este ţara care trebuie denazificată, nu Ucraina", a mai spus Maria Aliohina.

trupa pussy riot

Maria, camuflată în curier

Populaţia din Rusia ar cunoaşte adevărul despre invazia din Ucraina, dar cei care îndrăznesc să conteste politica lui Putin ajung în închisoare. 

„Primele luni de război le-am petrecut la închisoare şi toată închisoarea, tot centrul de detenţie al acestei închisori, era plin de deţinuţi politici. Toţi oameni care au ieşit în stradă cu pancarte cu declaraţii anti-război sau activişti cunoscuţi, care au ieşit din casă şi au fost arestaţi la uşă. Nu este doar Alexei Navalnîi, este multă altă lume. Dar legea a fost schimbată şi multora le este foarte frică, pentru că acum poţi merge la închisoare până la zece ani doar dacă postezi fotografii din Bucea. Şi oamenii vor să plece şi vor să schimbe lucrurile”, adaugă Maria.

Vă recomandăm şi: 

Londra susţine că retragerea forţelor ruse din Harkov este o „recunoaştere tacită a incapacităţii Rusiei” de a cuceri oraşe-cheie

Liderii Finlandei cer aderarea „fără întârziere” la NATO. Alianţa nord-atlantică se măreşte

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite